08/03/16 - 21:59h

Šarapova bi mogla da izbegne maksimalnu kaznu

 

Ruska teniserka Marija Šarapova objavila je u ponedeljak na vanrednoj konferenciji za štapmu da je pala na doping testu. Iako joj preti maksimalna četvorogodišnja kazna, Maša bi mogla da je izbegne.

Marija Sarapova

Marija Sarapova

Bivša direktorka britanske etičke i antidoping agencije Mišel Veroken rekla je da bi Šarapova mogla da dobije ”samo” jednogodišnju suspenziju, što je minimalna kazna za takav prekršaj, ukoliko uspe da dokaže da je zabranjenu supstancu meldonijum koristila iz, kako je rekla, zdravstvenih razloga.

Biti pozitivan na tesitranju na zabranjenu supstancu, kao što se i dogodilo, je strogo pitanje odgovornosti. Vi ste odgovorni za ono što se nalazi u vašem uzorku, odgovorni ste za ono što unosite u svoje telo. Samo reći da niste primetili da je lek dodat na spisak neće se smatrati izgovorom prilikom procene kazne. Sada je pred Marijom Šarapovom i njenim timom izazov da prikažu dijagnostički dokaz da je zbog zdravstvenog stanja u kom se nalazi morala da koristi taj lek. Ali, ako to zaista dokaže, mogla bi da dobije blažu kaznu disciplinske komisije. – rekla je Veroken.

Mariju su odmah nakon što je priznala da je bila pozitivna na antidoping testu počeli da napuštaju sponzori, a šta o celom slučaju kažu osobe iz sveta tenisa, pročitajte ovde.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Marija Šarapova, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari: 1

 
gordana March 9, 2016 Odgovori

Pa normalno i djokovic se dopinguje samo to krije

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.