22/10/15 - 12:22h

Šampion pre rođenja sina i nakon toga

 


Novak Đoković je osvojio toliko titula da bi vam se zavrtelo u glavi od brojanja. Na radost Srbije i brojnih poštovalaca u svetu, to je danas činjenica i srpska zastava stoji na čelu ATP liste već dugo vremena. I usponi i padovi su sastavni deo Novakovog i svačijeg života.

Nole

Taj momak je u životu preživeo neke teške stvari. Od rata, na koji se ne bih vraćala više, preko problema finansiranja silnih turnira na kojima se valjalo takmičiti, a niko nije bio tu da pruži ruku i pomogne mu. Umesto toga su još i rado nastojali da mu svaki put objasne kako on nije vredan njihovog novca, i kako nema to nešto šampionsko u sebi. A on je pokazao da reči malog dečaka vrede, da je san jednog deteta uz ogroman rad i trud postao velika stvarnost, ona koju je ceo svet morao da prihvati.

Nole0

Ta grandiozna 2011. je bila zaista vanvremenska i Nole je dokazao da i kada niko ne veruje, on čuje glasove onih koji mu tiho spram cele mase šapuću da on to može. A danas iza Noleta stoji cela jedna armija koji zovu sebe #NoleFam. I Novak sada ubira plodove svog mukotrpnog rada. Pre godinu dana Novaku je život dao verovatno i najveći poklon koji može neko da dobije, a to je njegovo prvo dete.

Novak je postao šampion i pre toga, ali je dosta primetno koliki se napredak osetio nakon rođenja malog Stefana, naslednika. Porodica je oslonac uvek, i Nole je i sam odgojen u takvoj porodici koja mu je stalno iznova ponavljala koliko prave vrednosti u životu treba ceniti. I očigledno je prihvatio sve savete koje je dobio, pa danas neguje i svoju porodicu, onu koju je stvorio sa Jelenom.

Izvinite zurim, sin me ceka

Izvinite zurim, sin me ceka

Setite se Noleta iz 2011. godine! Kakav proboj, kakvi trenuci u njegovom životu! Tri gren slema, pregršt masters titula, jednom rečju – dominacija! Utoliko je bila značajnija ta sezona što se Novak domogao vrha ATP liste, konačno, rekla bih! A onda, nakon rođenja Stefana, dolazi sezona 2015. koja je, skromno da kažem svoje mišljenje, jednako dobra ako ne i bolja od 2011. Mnogo je teže ostati na tom vrhu, a Novak je uspeo! Ne može se ponoviti ta 2011? E pa izgleda da može! I te kako može! I sada dominira sam daleko ispred svih! I rekordi nisu nedostižni! Nijedan! Kada igrate tenis zbog tenisa, onda je samo nebo granica. Jer, Nole zaista uživa u tome što radi. I uživa i ceo svet da ga gleda, i verujem da smo svi negde ponosni što živimo u eri dominacije ovakvog tenisera. Da li je maleni Stefan doprineo tome? Pa sigurno da jeste! Sreća, naročito porodična, je uvek motivacija za uspeh! Neka se nizovi nastave Novače, rekorde sada postavljaš ti i samo ti!

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Vesti, Zanimljivosti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.