19/12/15 - 15:54h

SAD JE ŠANSA: Britnanci dele rekete i kurseve

 

Svesni da je trofej u Dejvis Kupu kamen temeljac za njihovu tenisku budućnost, Britnaci su odlučili da odmah krenu u pospešivanje popularnsti belog sporta na svom tlu.

Marej_Dejvis Kup
[ad#tamara-tekstzuto-300-250-tekst-desno]

Teniska reprezentacija Velike Britanije osvojila je Dejvis Kup posle 79 godina posta, zahvaljujući Endiju Mareju. Takođe njegovom zaslugom, britanski tenis se pomerio sa mrtve tačke na kojoj stajao jako dugo, u nedostatku singl igrača ekstra klase.

Rukovodstvo tamošne Teniske Asocijacije je svesno da je aktuelni momenat idealna prilika da se spreči sličan scenario u budućnosti, i zato ne časi na časa kako bi se tenis popularizavao kod mlađe garde.
Smišljen je nov način za razvoj mladih talenata i približavanje tenisa kao sporta mladim ljudima koji se još nisu odlučili za svoj sportski rekvizit.

Naime, Teniska Asocijacija Velike Britanije poklanja 10 000 teniskih reketa i isto toliko besplatnih kurseva širom zemlje.

Takođe, u istu svrhu, Dejvis Kup Pehar kreće na “turneju” po Britaniji, tokom koje će biti predstavljen u 50 različitih gradova.

Naša obaveza je da isoristimo ovu jedinstvenu priliku kako bi što više dece izveli na tenisi teren – smatra Leon Smit, Dejvis Kup kapiten reprezentacije.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Dejvis Kup, Endi Marej, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.