17/02/14 - 18:18h

Rumunka preti pred Fed kup: Halep osvojila Dohu

 

Rumunska teniserka Simona Halep osvojila je turnir u Dohi, pobedom u finalu nad Nemicom Anželik Kerber sa 2:0 (6:2, 6:3). Halepova, deseta igračica na svetskoj rang listi je tako došla do svoje prve WTA titule u ovoj godini. Halep će najverovatnije biti u sastavu reprezentacije Rumunije za duel sa Srbijom u meču za opstanak u drugoj svetskoj grupi Fed kupa.

Simona-Halep-boyfriend-photo

Prsatoj Rumunki trebalo je samo 67 minuta da slomi otpor indisponirane Nemice. Brejk na samom početku za 2:0, pa još jedan za 4:1, što je bilo više nego dovoljno za osvajanje prvog seta, rezultat 6:2.

Od samog početka meča videlo se da će ovo finale ići u jednom pravcu, nije bilo ni naznake preokreta za Kerber, koja je, podsećanja radi, u polufinalu eliminisala našu Jelenu Janković sa 2:0 u setovima. Simona Halep i Anželik Kerber su uspevale da sačuvaju svoje servise u prva četiri gema drugog seta, ali se videlo u igri da Rumunka jednostavno ima svoj dan za razliku od protivnice. Brejk za 3:2 Simona je uspela da sačuva, a potom ga i duplira za 6:3 i prvi trofej u ovoj godini.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.