31/10/15 - 19:02h

Rodžer prvi u Open Eri dostigao 10 finala zaredom na turnirima

 

Po mnogima najbolji teniser svih vremena, Švajcarac Rodžer Federer je tokom svoje karijere postavio izuzetno značajne rekorde koje teniseri danas pokušavaju oboriti. Čovek koji je ubedljivo prvi po vremenu koje je proveo na čelu ATP liste je sada postavio još jedan vrlo značajan rekord: on je prvi teniser koji je u Open Eri uspeo da naniže 10 plasmana zaredom u finala turnira na kojima je uzimao učešće.

Rodzer

Zaista je impresivno sve što je belom sportu doneo i u čemu je uspeo Švajcarac. Nije lako doći do vrha, još manje je lako održati se na čelu, kada svi pretenduju na prvo mesto. Rodžer je uspeo jako dugo da dominira u ovom sportu pa ne iznenađuje nimalo novi rekord koji je postavio.

Ove sezone naročito je Novak Đoković u velikoj ekspanziji i on je uspeo da i sam postavi velike i značajne rekorde. On je jedini koji pretenduje da sruši Rodžerove rekorde kojih ima puno. Ali nije daleko. Istinu govoreći, Novak u poslednje vreme igra takav tenis koji podrazumeva toliku dominaciju, da i svet shvata da se sada igra samo tenis zbog tenisa, sada se igra za rekorde. No, svakako, Rodžer zaslužuje ogromni respekt za sve uspehe pa i ovaj novi. Dubok naklon.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Rodžer Federer, Statistika, Teniseri, Vesti


Komentari: 1

 
Mirko November 2, 2015 Odgovori

Cestitke Federeru.Ipak,ne mogu se oteti utisku da rekordi ne zavise samo od kvaliteta tenisera.Zavise i od duzine trajanja karijere.Borg je napustio tenis sa 25 godina a do tada je osvojio 11 GS.Sta bi bilo da je igrao jos 10 godina – do svoje 35-te?Da ne govorimo o Moniki Seles!

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.