17/05/19 - 14:22h

RIM: Povukla se i najbolja na svetu

 

Naomi Osaka povukla se sa turnira u Rimu.


Source: Matthew Stockman/Getty Images

Prva igračica sveta navela je da u četvrtak nije imala nikakvih problema, ali da se jutros probudia sa otečenom i bolnom desnom rukom.

– Nisam mogla ni palac da pomerim. Pokušala sam da treniram, ali nisam mogla da držim reket, bolelo me je i dalje kada sam pokušavala da pomeram ruku u različitim pravcima. Trenutno nisam ljuta, ali sam između tuge i razočarenja jer sam zaista htela da igram u petak. Stvarno ništa nisam osećala juče i zato sam malo zbunjena jer sam se probudila i nisam palac mogla da pomerim. Možda sam spavala na toj ruci pa sam mislila da će bol proći ali nije.

Osaka je razočarana jer neće moći da igra protiv Kiki Bertens, šampionke Madrida, koja je bez borbe prošla u polufinale.

– Za mene je test da igram protiv Kiki jer igra ona veoma dobro i htela sam da vidim koliko dobro mogu da igram. Tužna sam trenutno. Moja sezona na šljaci je pomalo klimava. Ne mogu da kažem da je bilo uspona i padova jer ako mislim o sezoni na šljaci definitivno je uspon. U svakom meču sam mnogo naučila i to sam probala da prenesem u sledeći meč. Povreda je deo koji me veoma nervira. Ova povreda mi uopšte ne pomaže jer ne znam šta je uzrok. Postoje povrede koje možeš da preduprediš i one koje moraš da prihvatiš.

Sa Mastersa u Rimu povukao se i Rodžer Federer.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Masters, Masters u Rimu, Naomi Osaka, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.