10/05/16 - 16:36h

Rim: Odlični Troicki poražen od Nišikorija nakon preokreta

 


Srpski teniser Viktor Troicki pružio je snažan otpor šestom reketu planete Keiju Nišikoriju, osvojio prvi set, ali nije uspeo da napravi senzaciju. Japanac je slavio 5:7, 6:2, 6:3, posle jednog sata i 58 minuta igre.

V. Troicki666
Ž. Simon422

Viktor Troicki, Reuters

Viktor Troicki


Odlična igra Troickog bila je dovoljna za osvajanje prvog seta protiv velikog favorita, ali je Nišikori nemerljivo podigao nivo svog tenisa u nastavku i nije dozvolio iznenađenje. Japanac je četvrti put za redom pobedio Viktora, koji je još uvek bez top 10 pobede ove sezone.

Viktor je značlački iskoristio očigledan umor Japanca, prourokovan napornim mečevima u Madridu gde je zaustavljen u polufinalu od Đokovića. Srbin je bio potpuno ravnopravan u razmeni udaraca sa osnovne linije, pritom ga je i početni udarac dobro služio, pa je bez problema osvojio sve servis gemove u prvom setu.

Prve brejk lopte na meču videli smo u 12. gemu. Nišikori je servirao za taj brejk, a Viktor ga je iznenadio sjajnim udarcima i poveo sa 0:40, stekavši prve brejk, ujedno i set lopte. Iskoristio je treću zahvaljujući grešci rivala i na opšte iznenađenje poveo sa 1:0.

Start drugog seta obeležili su rani brejk Japanca za 2:1 i greška francuskog sudije Lihtenštajna na štetu Troickog. Prvo je izvršio korekciju posle auta koji je uzviknuo linijski sudija, a potom taj poen dodelio Nišikoriju, iako je Viktor odigrao nakon što je linijski sudija pokazao da je loptica van terena.

Srpski teniser je burno reagovao na tu nepravdu, ušao u raspravu sa glavnim sudijom rekavši mu da je neiskusan i da se boji da odnese odluku protiv najboljih tenisera.

Nastavak meča doneo je još jedan brejk Nišikorija i miran završetak seta, 6:2. Posle rasprave, Viktor je osvojio samo jedan od šest gemova do kraja seta, ali je i Japanc znatno poboljšao nivo svog tenisa.

Kei Nišikori se potpuno razigrao u trećem svetu. Viktor je uspeo, pre svega zahvaljujući as udarcima, da se izvuče iz neugodnih situacija u prva dva servis gema, ali je pri rezultatu 2:2 odbrana bila nemoguća -- Nišikori je odigrao par savršenih poena i strahovitim forhend vinerom iskoristio prvu brejk loptu, za 3:2.

Japanski as nije dozvolio Viktoru pravu priliku da se vrati u meč, nastavio je seriju, kako forhend tako i bekend vinera, zahvaljujući čemu je mirno priveo meč kraju.

Nišikori u sledećem kolu igra protiv pobednika meča Gaske -- Sepi.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Kei Nisikori, Masters u Rimu, Vesti, Viktor Troicki


Komentari: 4

 
Zoran May 10, 2016 Odgovori

Izgubio je vec dobijeni mec.Nisikori nije imao ni snage
ni volje.Sta je trebalo uraditi reci ce Viktor kad malo
razmisli,a rasprava sa sudijom najmanje potrebna.

 
pera May 10, 2016 Odgovori

Samo smirenost.Ima kvalitet medju 10 na svetu.

 
Maki May 10, 2016 Odgovori

Steta za poraz mogao ga je dobiti samo da je usmerio misli na mec dobio bi

 
VESNA - BRIGITA May 11, 2016 Odgovori

Viktor opet po starom. Mogao je dobiti Japanca, ali … Šta to nedostaje Viktoru, pa često od gotovog pravi veresiju??? Da li to on “cvika” od igrača, bolje rangiranih od njega? Nije bilo potrebe za bilo kakvom nervozom, a još manje za svađu sa sudijom. To ga je dodatno dekoncentrisalo. Imao je Japanca, ali ga je ispustio. Pamet u glavu viktore, vreme prolazi, uči od Novaka.

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.