25/05/19 - 16:30h

RG: Nesportski potez godine ili ne?

 

Britanka Kejti Bolter izazvala je lavinu negativnih komentara nakon što je odustala od Rolan Garosa.


Source: Julian Finney/Getty Images Europe

Britanska teniserka, trenutno 89. na planeti, je tokom Fed kupa doživela povredu leđa i već tada najavila da neće igrati na Rolan Garosu.

U petak, dan nakon žreba, doputovala je iz Londona u Pariz – samo da bi se pojavila i ponovo otkazala učešće. Naime, Bolter je “zaobišla” pravila i prijavila se za Rolan Garos iako je znala da neće moći da igra i na taj način pokupila deo nagradnog fonda.

Prema pravilima, igrači koji zbog povrede odustanu od igranja u prvom kolu jednog od grend slemova imaju pravo na polovinu nagradnog fonda koji bi dobili da su izašli na teren i izgubili ili predali meč nakon što je počeo.

Tako je Kejti Bolter stigla na Rolan Garos, ali zbog povrede leđa neće zaigrati na pariskoj šljaci.

– Razočarana sam što moram da odustanem od Rolan Garosa. Nadala sam se da će postojati šansa da se takmičim, ali doktori su mi rekli da je bolje da ne rizikujem zbog problema sa leđima. Jedva čekam da se ponovo nađem na terenu. – navela je ona i izazvala lavinu negativnih komentara, a nimalo blagi prema njoj nisu bili ni mediji na Ostrvu.

Ima, naravno, i onih koji staju na stranu britanske teniserke, navodeći da joj se ne može uzeti za zlo što je našla način da zaradi pozamašnu količinu novca, a da ne prekrši pravila, već ih samo “zaobiđe”.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Grend Slem, Rolan Garos, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.