23/05/12 - 11:15h

RG: Kraj za Krunićevu u prvom kolu kvalifikacija

 

Mlada srpska teniserka Aleksandra Krunić nije bila uspešna na startu kvalifikacija za drugi gren slem sezone, Rolan Garos. Sa 2:1 je izgubila od Ons Jabeur, 482. teniserke sveta.

A. Krunić642
O. Jabeur366

Prvi set je naša teniserka dobila sa 6:3, za samo 33 minuta. U drugom setu je Jabeur, koja će u avgustu ove godine napuniti osamnaest godina pružila već otpor. Krunićeva je povela sa 4:0, i tada je protivnica dobila prvi gem u setu, a nakon toga napravila i brejk. Sedmi gem se igrao dosta dugo, a obe teniserke su imale mnogo šansi. Aleksandra da napravi brejk, a Jabeur da smanji vođstvo srpske teniserke. Na kraju je u tome i uspela. Napravila je i brejk, pa je posle serije od četiri gema za Jabeur, rezultat bio izjednačen – 4:4. Međutim, tu nije stala. Još jedan gem na svoj servis, i prešla je u vođstvo. Nakon toga brejk, i osvojen set – 4:6.

Aleksandra Krunić

Aleksandra Krunić

Ni tu se mlada Tunižanka nije zaustavljala. Nakon serije od dobijenih šest gemova u drugom setu, za 23 minuta dobila je još pet, a onda je Krunićeva prekinula seriju Tunižanke, i smanjila njeno vođstvo na 5:1. Uspela je naša teniserka i da napravi brejk, ali nije vredelo kasno buđenje, jer je Jabeur već u sledećem gemu uzvratila ribrejkom i dobila ovaj set – 6:2.

Sedamnaestogodinja Tunižanka će u drugom kolu igrati protiv petog nosioca, Britanke Heder Vatson, koja trenutno zauzima 109. mesto na WTA listi.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Aleksandra Krunić, Grend Slem, Kvalifikacije, Rolan Garos, Srpski teniski talenti, Teniserke, Turniri


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.