24/05/13 - 15:47h

RG: Jelena sa Hantuhovom na startu, Bojana čeka protivnicu iz kvalifikacija

 

Srpska teniserka Jelena Janković sastaće se u prvom kolu Rolan Garosa sa Danijelom Hantuhovom, Ana Ivanović će igrati protiv Petre Martić, Vesna Dolonc sa Đije Žang, a Bojana Jovanovski čeka protivnicu iz kvalifikacija.

Jelena Jankovic

Jelena Jankovic

Daniela Hantuhova ima trideset godina, i trenutno je 60. na svetu. Najbolji plasman u karijeri joj je peta pozicija, na kojoj je bila pre deset godina. Osvojila je do sada pet titula, a ovo će joj biti deveti susret sa Jelenom Janković. Naša teniserka vodi sa 5:3 u međusobnim duelima, a poslednji put pobedila ju je 2011. u Fed kupu.

Petra Martić ima 22 godine, i trenutno je 107. na svetu. Prošle godine bila je 42., što je njen najbolji plasman u karijeri. Do sada nije osvojila nijednu titulu, a ovo će joj biti i prvi okršaj sa Anom Ivanović.

Đije Ženg je trenutno 51. na svetu, a u maju 2009. bila je 15. na WTA listi, što je njen najbolji plasman u karijeri. Osvojila četiri titule, a mnogo bolje rezultate ostvaruje u konkurenciji dublova. Ima 29 godina, i ovo će joj biti prvi susret sa Vesnom Dolonc.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Ana Ivanović, Bojana Jovanovski, Grend Slem, Jelena Janković, Rolan Garos, Teniserke, Turniri, Vesna Dolonc, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.