09/07/16 - 12:14h

Raonić: Igrao sa protiv ovog, a ne protiv starog Federera…

 


Miloš Raonić je ostvario najveći uspeh u karijeri plasmanom u finale Vimbldona, a do njega je došao pobedom nad jednim od najboljih svih vremena, Rodžerom Federerom.

zimbio.com

zimbio.com


Posle dva izgubljena polufinala, momak rođen u Podgorici je konačno uspeo da se izbori za učešće u završnoj predstavi jednog grend slema, i ne samo to – postao je jedini aktivni teniser rođen posle 1989. u finalu jednog od četiri najveća turnira.
Raonić će se za titulu boriti protiv Endija Mareja, šampiona Vimbldona iz 2013.

Sjajan je osećaj pobediti Federera na grend slemu iz više aspekata. Dobro sam uradio dosta stvari, stav me je držao u meču, to je napravilo najveću razliku.Mislio sam samo na sebe u momentu kada sam pobedio. Nisam mislio na Rodžera. Bio sam fokusiran samo na sebe, ponosan na način na koji sam dobio meč.

Kanađanin ističe da nije mnogo obraćao pažnju na to što je sa druge strane teniska veličina poput Rodžera Federera.

To što je na drugoj strani Rodžer Federer svako mora da skloni sa strane što je pre moguće. On je ostvario neke od najvećih uspeha u istoji tenisa, igrate protiv ovog Rodžera sada, a ne onog koji je bio u prošlim godinama. Pokušavaš da se fokusiraš na ono što treba da uradiš, da ne potrošiš previše vremena razmišljajući o njemu. Moram prvo da mislim na sebe.

Miloš je svestan da će publika u nedelju biti na strani Endija Mareja.

Suočavate sa onim sa čime treba da se suočite. Pre svega, moram da se suočim sa samim sobom, a onda sa Endijem, pokušaću da ne razmišljam o onome na šta ne mogu da utičem – zaključio je kanadski bombarder.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Miloš Raonić, Vesti, Vimbldon


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.