18/07/16 - 13:56h

Ramosu prvi trofej u karijeri, Kližanu drugi ove godine

 


Španac Albert Ramos Vinjolas slavio je na turniru u švedskom Bostadu i došao do prve ATP titule u karijeri. Martin Kližan iz Slovačke bio je najbolji u Hambrugu, što je njegov drugi trofej ove godine.

Martin Klizan

Martin Klizan

ALbert Ramos Vinjolas postao je četvrti teniser ove godine koji je došao do svog prvog ATP trofeja. U finalu turnira u Bostadu sa 6:3, 6:4 je savladao sunarodnika Fernanda Verdaska.

Napredovao je za četiri pozicije na ATP listi i došao do najboljeg plasmana u karijeri, 31. mesta.

Pre ovoga sam igrao samo jedno finale, pre četiri godine u Kazablanci. Ponekad sam mislio da nikada neću dobiti drugu šansu da osvojim ATP turnir. Igram dobar tenis ove godine i mnogo se trudim. Nastaviću da radim kako bih stvorio nove šanse. – rekao je Španac nakon osvajanja titule.

Martin Kližan je do trofeja u Hamburgu došao posle samo sat vremena igre. Sa 6:1, 6:4 savladao je Urugvajca Pabla Kuevasa, a nakon što je u febraru slavio u Roterdamu, ovo mu je druga titula ove godine.

Sjajan je osećaj, neverovatan. Moram da kažem da pre nego što je turnir počeo nisam očekivao da ću da osvojim ovo. Veoma sam srećan što će moje lice biti na zidu šampiona pored odličnih igrača. – rekao je teniser iz Slovačke i dodao da se posebno raduje što je osvojio turnir na kom je šampion bio i njegov sunarodnik Miloslav Mečir.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   ATP u Bastadu, ATP u Hamburgu, Martin Kližan, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.