26/02/19 - 21:18h

“Rafa unosi veliku energiju u mečeve, ja volim da izbalansiram stvari”

 

Srpski teniser Novak Đoković je za “Eurosport” pričao o razlikama između Rafaela Nadala i sebe.


Novak Djokovic

– Rafa u mečeve unosi tu neverovatnu energiju, čvrstinu i intenzitet. Od prvog poena on troši mnogo energije, udara sa mnogo snage, dok ja, nasuprot tome volim da izbalansiram stvari. Ne volim da budem prenapet pre meča. Volim da sam smireniji i očigledno je da tražim tu snagu unutar sebe i u intenzitetu igre. – rekao je Novak.

On je kazao i da je ravnoteža veoma bitna:

– Mora biti te ravnoteže, dešavalo mi se da se iznerviram u prošlosti na terenu, često gubite mečeve zbog toga. Učite lekcije, ali nije idealno uvek očekivati da budete u tom stanju svesti, u zoni u kojoj sve ide prirodnim tokom, ali to vam je svakako cilj.

Najbolji igrač planete rekao je da se fokusirao na druge aspekte igre u odnosu na Španca:

– Fokusirao sam se na neke druge stvari u odnosu na njega, na nešto što treba poboljšati, da bi se stiglo na drugi nivo. Radio sam na tome. Kombinacija stvari, ne toliko različita, ali recimo da sam posvetio oažnju nekim detaljima koji su učinili da serviram komfornije. Taj pritisak treba radije prihvatiti nego ga smatrati neprijateljem. Očigledno je to lakše reći nego uraditi, ali ako već pričamo o tome, to jedino može da me dovede do pobede.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Novak Djoković, Rafael Nadal, Rafael Nadal, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.