04/05/16 - 13:27h

Prvi čovek francuskog tenisa optužen za korupciju

 


Zbog navoda o korupciji policija je izvršila raciju u prostorijama Teniskog saveza Francuske, kao i u kući predsednika saveza Žana Gašasena.

Roland Garros

Roland Garros

Predsednik francuskog Saveza, koji je inače bivši ragbista, tereti se za ilegalnu prodaju karata za Rolan Garos. Osim toga, Gašasen je optužen i za korupciju u vezi sa planovima za proširenje tri centralna terena na Rolan Garosu.

Zbog tih navoda policija je pretresla prostorije Teniskog saveza Francuske, kao i Gašasenovu kuću, a u sklopu istrage prekontrolisana je i jedna turistička agencija.

Nedavno se podigla prašina oko ulaznica za Rolan Garos, jer navijačima koji su karte rezervisali iz Srbije nije bilo dozvoljeno da ih kupe. Nekima od navijača je stigao odgovor od organizatora u kojem se tvrdi da nisu oni krivi, već je takav dopis stigao iz BNP Paribas banke, glavnog sponzora takmičenja. Ovaj problem je brzo rešen, a građani naše zemlje su vrlo brzo bili u mogućnosti da kupe karte.

Rolan Garos počinje 22. maja i traje do 5. juna, a prema najvećoj svetskoj kladionici, prvi favorit na turniru je Srbin Novak Đoković.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Grend Slem, Rolan Garos, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.