05/11/14 - 12:30h

Povrede na kratko zaustavile Lasla

 

Jedan od najtalentovanijih mladih tenisera Srbije, Laslo Đere koji je pravi teniski bum napravio u finišu 2012. odigravši finale čuvenog turnira za juniore Edi Her, a nedelju dana kasnije trijumfovao na Oranž Boulu – jednom od najprestišnijih juniorskih turnira u svetu, takmičarsku 2014. započeo je loše.

Laslo Djere

Laslo Djere

Rezultatska kriza prekinuta je u maju kada je osvojio dva profi turnira iz fjučers serije, a zatim je usledio peh, povreda koja je zahtevala dugotrajno lečenje. Pogrešio je mladi teniser u proceni. Zapravo, u silnoj želji da što pre stigne do zacrtanog cilja, plasmana među 300 najboljih tenisera planete, prenebregao je ono osnovno načelo sportista, a to je da zaleči povredu, pre svega.

Osvojio sam dva fjučersa, igrao veoma dobro, a onda sam se povredio, ruptura rombida, međutim, u početku nisam, zbog prevelike želje da igram, shvatio svu ozbiljnost povrede i – platio sam danak. Tri meseca sam se lečio, bio van terena, ali sam izvukao određenu pouku. Evo i sada sam se povredio, ruptura bočnog trbušnog mišića, ali ne želim da ponovim grešku. Mirovao sam, lečio se i za par dana ću ponovo na teren. Veoma sam zahvalan klinici Sport Medical Alliance, pre svega doktoru Milanu Mileusniću i fizioterapeutu Novaku Iliću kao i svima na klinici za svu pomoć. – rekao je Laslo Đere.

Za mladog i perspektivnog Lasla, pauza je bila razočaravajuća. Želeo je da igra, napreduje, a morao je da miruje.

Za svakog tenisera, ma, za svakog sportistu, povrede su prokletstvo. Rekoh, imao sam cilj, imao sam potencijal da taj cilj ostvarim, ali… Najzad, kada sam dočekao da povreda postane prošlost, ponovo sam „uzeo“ jedan fjučers. I taman kada sam počeo da se vraćam, otišao sam u Kazahstan i ponovo se povredio. Tako mi je ova sezona baš loša, tu podrazumevam povrede. Unervozio sam se, pao na psihičkom planu, baš mi je bilo teško. Ipak, nadam se da ću uspeti u svom naumu da do kraja godine uđem u top 300 kako sam i planirao. Sada mi je najvažnije zdravlje, odnosno da me mimoiđu povrede i da ovu godinu završim zdrav, i da zdrav krenem u sledeću. Naravno i da me povrede poštede maksimalno i u narednim godinama.

Iako je sezona pri kraju, za njega još traje. Skoro da i neće imati odmora.

Dosta sam se odmarao zbog povreda. Do kraja godine igraću na još nekoliko fjučersa – na Kipru, možda u Iranu…Ne znam još, videću. Mislim da ću i sredinom decembra igrati, ukoliko me zdravlje posluži. – rekao je Đere.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Laslo Đere, Srpski teniski talenti, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.