26/05/19 - 16:59h

“Povlačim se ako ne budem u TOP 100”

 

Nakon poraza od Grigora Dimitrova na startu Rolan Garosa, Janko Tipsarević kaže da sledeće godine neće igrati ukoliko ne bude u najboljih sto na svetu.


Janko Tipsarevic

Nekada TOP 10 igrač godinama se muči sa povredama, operacijama i vraćanjem na teren, a trenutno nije ni među najboljih 300 na svetu.

– Podvući ću crtu posle US opena. Definitivno ne vidim sebe da se sledeće godine, uz dužno poštovanje, vucaram po čelendžerima. Eventualno bi mi podstrek bio ako budem u Top 100 ili ako budem u glavnom žrebu Australijan opena, ali ni to nije sigurno. Pre svega zato što se prvi put u životu malo bojim za svoje zdravlje, za to šta ću ja sa 50 godina… Drugo, i neke poslovne prilike su mi se otvorile u vezi sa teniskom akademijom, ali o tome ćemo drugom prilikom kada se sve to završi. Ako se nešto značajno ne desi, ne vidim se sledeće godine da igram osim ako nisam barem u Top 100. – bio je jasan Tipsarević.

Da bi stigao do najboljih 100, kaže, da će mu biti potrebno malo više sreće u žrebovima.

– Moram da imam malo sreće u žrebu. Dimitrov jeste daleko od svoje najbolje forme, ali ovo je loš žreb za prvo kolo, još bi posle išao Čilić, i to među svim tim kvalifikantima, igračima sa specijalnom pozivnicom… Top 100 je moguć, mislim da sam šansu propustio u Hjustonu, ali problem će biti mečevi na tri dobijena seta i u tome što se ne vidim da igram niz čelendžera na kojima nisam nosilac jer je to veliko opterećenje. Mislim da mogu da pobeđujem dobre igrače, samo malo da se slože kockice, nadam se da ću imati i manje problema fizički.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Grend Slem, Janko Tipsarevic, Rolan Garos, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.