30/12/17 - 10:55h

POTVRĐENO: Novak ne igra ni u Dohi

 

Nakon što je u petak odustao od egzibicije u Abu Dabiju, Novak Đoković je potvrdio da neće igrati ni na ATP turniru u Dohi koji startuje u ponedeljak.


Novak u Dohi 2017. godine

– Situacija sa laktom, nažalost, nije se promenila u odnosu na juče. I dalje osećam bol. Zato sam prinuđen da odustanem od takmičenja na ATP turniru u Dohi, koji je prošle godine proglašen za najbolji turnir iz serije 250. – rekao je Novak.

On je dodao da mu je žao što što propušta ovo takmičenje, ali je odluka da se na teren vrati tek kad bude bio spreman da igra punim intezitetom.

– Žao mi je što neću biti u prilici da igram pred svojim navijačima u Kataru, odakle imam lepe uspomene. Pamtim mnoge mečeve, poput finala prošle godine protiv Endija Marija. Atmosfera na stadionu je odlična, a organizacija je na najvišem nivou. Sve će mi to nedostajati. Međutim, posle detaljnih konsultacija sa lekarima, odlučili smo da je najbolje da nastavim sa terapijama i tretmanima lakta. Tek kada budem 100 odsto spreman da igram u punom intenzitetu, moći ću da krenem sa turnirima. Nadam se da će to uskoro da se dogodi. Želeo bih i da se zahvalim svima na strpljenju i razumevanju.

Dovodi se u pitanje i Đokovićevo učešće na prvom grend slemu sezone, Australijan Openu koji startuje 15. januara.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   ATP, ATP 250, ATP u Dohi, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.