08/09/20 - 17:13h

Pepe Imaz: Novak je ovim pokazao da nije Bog i da je grešan kao svi

 

Nekadašnji “Lajf kouč” Novaka Đokovića Pepe govorio je o diskvalifikaciji srpskog tenisera sa US Opena.


zimbio.com

On je na televiziji gledao direktan prenos Novakovog meča protiv Rabla Karenje Buste, a u razgovoru za lokalnu radio stanicu on je ovako opisao ono što je video:

– Čuo sam neko gušenje, ali se nije videlo šta se tačno dešava. A kada je sve bilo jasno pomislio sam odmah kako nervi, tenzija mogu da te nadvladaju da učiniš ovakvu grešku. Takve stvari opterećuju, hteli to ili ne. Malo pre incidenta videlo se da mu ne ide dobro na terenu i bes na licu. Novak je hteo titulu jer je blizu onoga što ceo život sanja. Napravio je grešku i verujem da će mu pomoći u budućnosti.

Španac je rekao i da Novak mora da se izbori sa greškom koju je napravio:

– Dobro je što oseća podršku naroda koji je uz njega čini se više nego ikada. Odgovoran je za incident i mora sa time da se izbori. Ovakve stvari imaju koren u detinjstvu. Kada pobedite, sledi vam nagrada, a kada izgubite ništa. I tu dođe do ljutnje. Svi igrači treniraju taktičke stvari, forhend, bekhend, servis… Ali malo ih trenira mentalnu stranu. Svi prave greške na meču, ali kada ih vežete više onda dođe do ovakvog mentalnog stanja. Takođe, ovaj incident će pomoći ljudima da ne vide u teniskim igračima predmete obožavanja. Novak je ovim pokazao da nije Bog i da je grešan kao svi, da je to što jeste i da ima jedinstvenu personu. Ne možemo želeti da budemo Novak, Rodžer ili Rafa.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Novak Djoković, Pepe Imaz, Teniseri, Turniri, US Open, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.