29/06/17 - 10:47h

Pepe Imaz: Nisam kriv za Novakov pad!

 


Osoba koju mnogi ne žele da vide u Novakovom timu, smatra da su njegove metode rada dale rezultate pre četiri godine, kada je upoznao srpskog tenisera.


Twitter

Mnogi Pepea Imaza smatraju krivcem za pad u igri najboljeg srpskog tenisera, ali on sam ne smatra sebe odgovornim.

[ad name=”tenis-clanak”]

Sa Novakom delim samo lično iskustvo. Nemam nikakvu ulogu što se tenisa tiče. Primetno je da sam mu pomogao pre četiri godine jer nije gubio intenzitet ili energiju. Ne osećam se krivim za Novakov pad. Osvajanju Rolan Garosa prošle godine je prethodilo šest ili sedam godina napornog rada. U tom periodu on nije uviđao značaj odmora, koji je morao da napravi, ali bilo je teško jer su ga onda čekali Vimbldon i Olimpijske igre. On je svež još od početka ove godine, želi da ponovo pobeđuje, ali dođu vremena kada više nemate rezervi u telusmatra Španac, koji svoj rad zasniva na širenju mira i ljubavi.

Imaz je u intervuju španskim medijima naglasio da je posle lošeg ličnog iskustva, poželeo da pomogne sportistima da prevaziđu krize sa kojima se susreću. On je pre Đokovića radio i sa Fernandom Verdaskom i Flavijom Penetom, a sebe opisuje kao “emotivnog savetnika”.

Bio sam zlostavljan jer nisam ostvarivao ono što su drugi želeli ili očekivali od mene. To me je povređivao. Zbog toga sam imao problema sa hranom, bio sam bulimičan. Pokušavao sam da njome nadomestim prazninu koju sam osećao. Onda sam shvatio da su poštovanje i ljubav prema sebi rešenje. Pokušao sam sa drugima da podelim ono što je pomoglo meni rekao je.

Prema Imazovim rečima, najpre je došlo do saradnje sa Markom Đokovićem, koji je prolazio kroz težak životni period. Nakon toga su Novak i cela porodica želeli da znaju šta se dešava i tako je čitava priča počela pre četiri i po godine.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Novak Djoković, Pepe Imaz, Vesti


Komentari

[ad name=mobile_bottom_ad]