29/01/18 - 18:06h

Pavić otkrio zašto neće hrvatski dres

 

Selektor hrvatske Dejvis kup reprezentacije Željko Krajan izjavio je da je nekoliko puta u tim pozivao dvostrukog šampiona Australijan opena, ali da on ne prihvata poziv.


Source: Michael Dodge/Getty Images

Momak koji je na nedavno završenom Australijan openu osvojio trofej u dve konkurencije, muškom i mešovitom dublu, ne želi da nastupa za nacionalni tim.

– Istina je da je Mate Pavić dobijao pozive za svaki Dejvis kup meč poslednjih godina. Svaki put sam pokušao da ga kontaktiram, ali je on svaki kontakt odbijao. Koji su tu problemi, kada su počeli i zašto nisu rešeni? Ne znam. Znam samo da on ne želi da igra za reprezentaciju. – rekao je selektor Hrvatske Željko Krajan.

Predstojećeg vikenda Dejvis kup tim Hrvatske će igrati protiv Kanade, a Pavić za reprezentaciju nije nastupao od 2014. godine i duela protiv Poljske.

– Od tada nisam dobio nikakav poziv sve do 2017. i susreta u Osijeku protiv Španije kada je većina igrača otkazala i bio je primoran da me zove. Istina je da sam dobio poziv za predstojeći susret protiv Kanade koji je bio više inicijativa nekih drugih osoba. I tada je Krajan bio primoran da me zove, tri dana kasnije poslao mi je poruku koju sam ja tada odbio. Mislim da to nije bilo fer posle svega. Ti problemi koji jesu, možda ih i nema toliko, mogli su se rešiti i ranije.

Na novinarsko pitanje o mogućnosti da ipak zaigra za reprezentaciju, Pavić je poručio:

– Gledajte, iskreno, ja bih voleo igrati za reprezentaciju i uvek sam voleo igrati za reprezentaciju. Meni je žao ako ljudi u reprezentaciji i selektor Krajan misle da peti igrač sveta nije dovoljno dobar, moje je gledište da dok je selektor Krajan na funkciji, mene tamo neće biti.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Dejvis Kup, Hrvatska, Mate Pavić, Mate Pavić, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.