03/03/18 - 10:54h

PADAJU TEŠKE REČI: Saša Zverev i bivši broj 1 u medijskoj raspravi

 

Aleksandar Zverev i njegov nekadašnji trener Huan Karlos Ferero nisu se rastali u prijateljskim odnosima.


zimbio.com

Mladi Nemac, trenutno peti teniser sveta rekao je da je do prekida saradnje došlo zbog svađe na Australijan openu.

– Moj tim je potpuno isti, osim što je Huan Karlos otišao. Imali smo svađu u Australiji, što je u redu kada se svađamo samo nas dvojica. Takve svađe dešavaju se i sa drugim članovima tima, pa funkcionišemo u redu. Ipak, ova rasprava uključivala je ceo moj tim i u jednom trenutku odnosio se sa nepoštovanjem prema ostalima u timu, pa sam zato morao da prekinem saradnju.

Kada je čuo šta je Zverev rekao, Huan Karlos Ferero je medijima ponudio i svoju verziju priče.

– Od prvog dana sam mu tražio da poštuje tim. Na primer, između ostalog sam mu tražio da bude malo tačniji, rekao sam mu da nije u redu da iz dana u dan kasni po 20 ili 30 minuta na trening. Takođe, kazao sam mu da bi mu malo više discipline moglo i na teniskom terenu. U prvih nekoliko meseci bio je disciplinovaniji i odnosio se sa više poštovanja, ali kada je stekao poverenje, više nije radio po mojim upustvima koja smo zacrtali na samom početku. – rekao je bivši broj jedan.

Španska legenda dodala je da će mu saradnja sa Zverevom ostati u lepom sećanju.

– Sećaću se tog iskustva po tome što sam mu pomoagao da osvoji prve dve Masters titule – u Rimu smo se čuli telefonom, u Kanadi sam bio lično, baš kao i kada je osvojio titulu u Vašingtonu. Sve to donelo mi je veliku radost. Zahvalan sam mu što je, sve donedavno, u medijima govorio da sam veliki radnik. To je ono čemu su mene učili – radu, disciplini, skromnosti i poštovanju prema drugima.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Aleksandar Zverev, Huan Karlos Ferero, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.