12/11/15 - 14:46h

Ovo su najstariji osvajači titula na ATP turu

 


Kada teniser zađe u određene godine, ljudi polako krenu da ga otpisuju. Prevremeno ga šalju u penziju, čim pokaže nešto lošiji rezultat. Već mesecima unazad to se dešava Rodžeru Federeru, koji ima 34 godine, a sigurno se dešavalo i ovim teniserima koji su pokazali da titule mogu da se osvajaju i kada imate mnogo više godina nego Federer sada.

Ivo Karlovic

Ivo Karlovic

Američki teniser Pančo Gonzales je najstariji teniser ikada koji je došao do ATP titule u singlu. 1971. godine, Gonzales, koji je nekada bio prvi teniser sveta, osvojio je Pacifik Sautvest Open koji se igrao u Los Anđelesu. U finalu je savladao tada devetnaestogodišnjeg Džimija Konorsa, a imao je 43 godine, četiri meseca i 17 dana.

Na drugom mestu ove liste je Australijanac, nekada drugi teniser planete, Ken Rouzvol. On je 1977. godine osvojio Završni turnir, sa 43 godine i 11 dana.

Treću poziciju zauzima Marti Risen, nekadašnji američki teniser kome je osma pozicija na ATP listi bila najbolji plasman u karijeri. Poslednji turnir u singlu osvojio je 1979. godine, a tada je imao 37 godina, osam meseci i 30 dana.

Na osmom mestu ove liste nalazi se i jedan aktivni igrač, koji još uvek ima šansu da dođe do bolje pozicije. U pitanju je Hrvat Ivo Karlović, koji je kada je osvojio ovogodišnji turnir u Delraj Biču imao 35 godina, 11 meseci i 25 dana. Karlovića sada samo četiri meseca deli od 37. rođendana, a ukoliko u budućnosti bude osvojio još neku titulu, moći će da se probije na ovoj istorijskoj listi.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   ATP, Ivo Karlović, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.