12/05/15 - 19:45h

Ovako ste glasali: Najbolja teniserka u aprilu bila je…

 

Anketa u kojoj smo birali najbolju teniserku za april zatvorena je 11. maja! U konkurenciji su bile nemačka teniserka Anželika Kerber, Elina Svitolina iz Ukrajine, Čehinja Lusi Hradecka i brazilska teniserka Telijana Pereira, a ubedljivu pobedu odnela je Anželika Kerber.

Svitolina, Kerber, Hradecka, Pereira

Svitolina, Kerber, Hradecka, Pereira

Na pitanje ko je po Vama najbolja teniserka za mesec april odgovoreno je 71 put, a čak 42% glasova dobila je nemačka teniserka Anželika Kerber. Za nju je glasalo trideset osoba, dok je drugoplasirana sa 21% glasova (15) Ukrajinka Elina Svitolina. Lusi Hradecka iz Češke i Brazilka Telijana Pereira dele poslednje mesto, nakon što su obe dobile po 18% glasova (13).

Anželiki Kerber pošlo je za rukom nešto što u aprilu nije nijednoj drugoj teniserki. Učestvovala je na dva turnira, i na oba osvojila titulu. U finalu Čarlstona je kao 16. teniserka sveta eliminisala Medison Kiz, sa 2:1 u setovima. Na turnir u Štutgartu otišla je kao svetski broj 14 i u finalu je bila bolja od Karoline Voznjacki sa 2:1. Sada je 11. teniserka planete.

Rezultat ankete

Rezultat ankete

Na kraju godine, sve mesečne pobednice u anketama učestvovaće u izboru za najbolju teniserku 2015. godine. Za sada su u konkurenciji Marija Šarapova, Andrea Petković, Jelena Janković i Anželika Kerber.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Anketa, Anđelika Kerber, April, Rezultati, Teniserka meseca, Teniserke, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.