08/07/15 - 20:50h

Ostala su dva koraka do titule! (Analiza)

 

Novak Đoković je iz duela sa hrvatskim teniserom Marinom Čilićem izašao kao pobednik i ujedno jedan od polufinalista Vimbldona u sezoni 2015. Novak je briljirao svojom igrom i pokazao zašto je njegovo ime na samom vrhu ATP liste. Pobeda je došla kroz 3 odigrana seta: 6-4, 6-4, 6-4.

mec koji se vecno pamti 3

Đoković se našao u nezgodnoj situaciji da igra tenis u okviru takmičenja 3 dana zaredom zbog prekida prethodnog meča protiv Andersona, prvo zbog mraka a onda i zbog kiše. Ovaj put nije bilo ni kiše niti bilo kakvih smetnji za tenisere i meč je korektno odigran.

Prvi set

Zadatak da odservira prvi pripao je najpre hrvatskom teniseru. On je odlično otvorio meč. Siguran je bio na servisu što se i očekivalo. Novak je jednako dobro servirao pa smo ubrzo imali 1-1 na semaforu. Već u narednom gemu na servis hrvatskog tenisera, Đoković je odgovarao ofanzivnije. Takav potez Novaka je urodio plodom jer je poveo sa 2-1 uzevši gem na protivnikov servis. Ubrzo je Srbin poveo sa 3-1, a brejk prednosti koji je ostvario tada zadržao je do kraja i tako osvojio prvi set prilično glatko sa 6-4. Mogao je srpski teniser i ranije da završi ovaj set, ali nije iskoristio sve prilike koje su stajale pred njim.

mec koji se vecno pamti 2

Drugi set

Marin je servirao prvi u nastavku. I uspeo je da osvoji gem na svoj servis. U odnosu na onaj prethodni meča sa Andersonom, Novak je izgledao poprilično siguran dok igra. U tom narednom gemu je odservirao i as poen. Igrao se gem za gemom, nije bilo promena. Snažni su bili servisi kod oba igrača, zato i nije bilo većih uzbuđenja. No, i uzbuđenje je nastalo u jednom trenutku. Igrao se deveti gem i Novak je maestralno došao do velikih 40-0, a nakon 40-15 i osvojio gem na Čilićev servis. Sada je samo trebao odesrvirati snažno i sigurno za osvajanje seta dupliranje prednosti. Nakon 40-30 za Novaka, odličnom igrom sa osnovne linije naterao je Nole protivnika da izbaci lopticu van terena i na taj način značajno uvećao svoju prednost na 2-0 u setovima.

Treći set

Dobar servis idalje nije ostavljao previše prostora za napad. Niko nije mogao da pretenduje na brejk zbog sigurnost igrača s druge strane mreže. Ali kako to i biva u meču, negde meč mora da se završi. Brejk je realziovao Srbin u sedmom gemu za 4-3. Ubrzo je poveo sa 5-3 i činilo se da će još na Marinov servis okončati meč. No, to se nije desilo. Novak je morao da odservira za pobedu. I učinio je to! Sjajno je servirao i vrlo brzo priveo meč kraju.

Marin Vimbldon 2015

Odlična partije tenisa viđena je danas na terenu Ol Inglend Klaba. Novak je bio superioran u svim segemntima igre i to ga je odvelo u polufinale. Sve smo bliže! Uzbuđenje je skoro na vrhuncu. Dva koraka su potrebna za titulu! Onda budimo uz Novaka kada ih bude načinio da bi uz svu podršku koja dolazi iz celog sveta uspeo u nameri da po treći put oživi svoj dečački san.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Analiza, Grend Slem, Marin Čilić, Novak Djoković, Teniseri, Vesti, Vimbldon


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.