06/02/15 - 11:00h

Osam tinejdžera u top 200, prvi put od 2007. godine!

 

I dok je ‘velika četvorka’ ponovo u vrhu sveta, na teniskom nebu rađaju se nove zvezde. Ove nedelje je čak osam tinejdžera u top 200 na ATP listi, a ovi momci će jednog dana možda zauzeti Noletovo, Rodžerovo, Rafino ili Endijevo mesto. A možda će biti i još uspešniji.

Nik Kirijos

Nik Kirijos

Ovako nešto dešava se prvi put od 22. oktobra 2007. godine kada su ovu osmorku činili Huan Martin del Potro, Marin Čilić, Aleksandr Dolgopolov, Lukaš Lacko, Ernests Gulbis, Donald Jang, Santjago Hiraldo i Evgeni Koroljev.

Novu osmorku svetskih teniskih nada predvodi Australijanac Nik Kirijos. Ovaj mladić je igrao četvrfinale Australijan Opena, a nakon toga zauzeo je 35. mesto na ATP rang listi.

91. na rang listi najboljih tenisera sveta je Hrvat Borna Ćorić, a a sedamnaestogodišnji Aleksandar Zverev je svetski broj 135.

Australijanac Tanasi Kokinakis ove nedelje zauzima 143. mesto na ATP listi, a ‘azijski deo’ predstavljaju Hjeon Čung (151) i Jošihito Nišioka (155).

Džered Donaldson je 178. teniser sveta, a deset mesta nakon njega nalazi se poslednji sa ove liste, Elias Imer iz Švedske.

Nijedan od ovih momaka nema više od 20 godina. Najstariji je Nik Kirijos, koga od dvadesete dele tri meseca.

Prvi srpski teniser na ATP listi koji još uvek nema dvadeset je Laslo Đere. On se nalazi na poziciji broj 288, a dvadeseti rođendan proslaviće u junu ove godine.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   ATP Rang Lista, Borna Ćorić, Nik Kirgios, Rang Lista, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.