10/12/15 - 18:37h

ORANŽ BOUL: Olga srušila prvog nosioca!

 

Jako lepe vesti stižu nam sa Floride. U prvom kolu Oranž Boula, ITF turnira u konkurenciji do 18 godina, 14-ogodišnja Olga Danilović eliminisala je prvog nosioca, Amerikanku Sofiju Kenin, pobedom u tri seta – 6:0, 5:7, 7:5!

Danilović_Olga

[ad#tamara-tekstzuto-300-250-tekst-desno]

Najbolja srpska juniorka je tako srušila prvog nosioca, branioca titule i drugu juniorku planete. Epiteti koji idu uz ime Sofije Kenin dovoljno govore koliki je uspeh načinila ćerka proslavljenog košarkaškog asa Predraga Danilovića. Mladi srpski brilijant bio je nepremostiva prepreka za američku zvezdu u usponu koja je čak tri godine starija od nje, i koja trenutno zauzima 631. mesto na WTA listi.

Olga će u drugom kolu Oranž Boula snage odmeriti sa 65.juniorkom sveta, Čehinjom Monikom Kilnarovom. Danilovićeva je trenutno 119. na ITF listi. Ove godine je odigrala četiri finala ITF turnira (konkurencija do 18 godina), osvojila tri trofeja (Novi Sad, Barselona, Almere), uz drugo mesto u Lošinju.
2014. je osvojila ITF prvenac u Skoplju.
Serijom sjajnih rezultata, Olga je tokom prethodnih mesec i po dana zabeležila skok na ITF listi za čak 650 mesta.
Trenutno je 119. junior sveta. Sa svojih 14 godina, ona je srpkinja sa najboljim plasmanom u juniorskoj konkurenciji do 18, što je presedan u svetu belog sporta.
Danilovićeva je u ovoj sezoni igrala i finale čuvenog Tarba u Francuskoj (nezvaničnog prvenstva sveta u konkurenciji do 14), osvojila državno prvenstvo u konkurenciji do 14, osvojila Tennis Europe turnir u Pančevu (do 16), odigrala i prvi profi turnir (Prokuplje, fjučers), a zatim nanizala zlatni niz na ITF sceni.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Olga Danilović, Srpski teniski talenti, Teniserke, Vesti, WTA Rang Lista


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.