29/07/18 - 10:33h

OLGA PIŠE ISTORIJU: Seleš, Ivanović, pa Danilović?

 


Srpska teniserka Olga Danilović u nedelju će se boriti za svoj prvi WTA trofej.


Olga Danilovic

Srpska teniserka igra u svom prvom WTA finalu, a već se upisala u istoriju belog sporta – ona i njena rivalka u borbi za trofej, Anastasija Potapova, prve su igračice rođene 2001. i kasnije u finalu WTA takmičenja.

Danilovićeva će od ponedeljka zasigurno u TOP 130 na rang listi, čime će postati najbolje rangirana teniserka mlađa od 18 godina! Ako se domogne trofeja biće na 111. mestu na svetu.

Osim što je od ‘laki luzera’ stigla do finala, zadivila teniski svet i obradovala ljubitelje belog sporta u Srbiji, Olga bi mogla da se upiše i u istoriju srpskog tenisa.

Monika Seleš je je pod zastavom Jugoslavije svoj prvi WTA trofej osvojila sa 15 godina, četiri meseca i 29 dana. To se dogodilo 1989. u Hjustonu.

Godine 2005. u Kanberi sa samo 17 godina i dva meseca Ana Ivanović je podigla svoju prvu WTA titulu i pokrenula novi talas ljubitelja tenisa u Srbiji.

Olga Danilović danas ima 17 godina i šest meseci. I šansu da postane najmlađa osvajačica WTA trofeja u Srbiji još od Ane Ivanović.

Čak i ako ne uspe u tome, Olga nam je plasmanom u finale, pobedom nad TOP 10 igračicom sveta i sjajnim partijama u Moskvi pokazala da je teniska istorija i te kako čeka! Samo je pitanje trenutka.

Finale WTA turnira u Moskvi igra se u nedelju od 12.30h, a direktan prenos možete pratiti na Tenis Uživo.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Olga Danilović, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari: 1

 
Olivera July 29, 2018 Odgovori

A Jelena Janković?

Komentari