27/07/18 - 14:09h

Olga: A mama je već kupila karte za nazad…

 


Srpska teniserka Olga Danilović došla je do najvećeg uspeha u karijeri plasiravši se u polufinale WTA turnira u Moskvi.


zimbio.com

Ona je poražena u poslednjem kolu kvalifikacija za ovo takmičenje, ali je u glavni žreb upala kao ‘laki luzer’. Tu sreću je iskoristila maksimalno i u petak je postala prva igračica rođena 2001. godine koja će nasupiti u WTA polufinalu.

– Mislim da sam negde oko deset igrala meč i izgubila, da bi moja mama nedugo zatim kupila avionske karte. Otišle smo na Crveni trg u šetnju, pre nego što me je nazvao trener i rekao mi da moram da se vratim. Upitala sam ga zašto, pošto sam izgubila i zakazala let za sledeći dan, a on mi je samo odgovorio – ‘Ne, ne… Igraš sutra!’. Bila sam u šoku, ali sam se odmah vratila u hotel. – ispričala je nasmejana Olga.

Do plasmana u polufinale je došla nakon što je eliminisala prvu nositeljku, desetu igračicu sveta i polufinalistkinju Vimbldona, Nemicu Juliju Gerges.

– Svaka pobeda ovde je važna za mene, ali je ova ipak posebna jer sam je izvojevala protiv jedne od najboljih igračica sveta. Neverovatan je osećaj, sve ovo što se dešava je zaista neveorvatno. – rekla je Danilovićeva i dodala:

– Kada igrate protiv igračica kao što je Julija, jedna od svakako najboljih na svetu, ne možete da pravite ne znam kakav plan. Svi iz mog štaba rekli su mi da ostanem fokusirana, da igram svoju igru i ne dozvolim prevelike oscilacije. Takođe, dobila sam instrukcije da čuvam svoje servise, pošto ona zaista ima odličan prvi početni udarac. Trudila sam se sve vreme da nađem pravi ritam i pravo mesto na terenu, ali mislim da je odluka da se borim za svaku lopticu do samog kraja meča bila presudna.

Olga će u borbi za finale igrati protiv pete nositeljke Aliksandre Sasnovič.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Olga Danilović, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari: 1

 
KOSOVKA (branka) July 28, 2018 Odgovori

Oglasa srećno. Da osvojiš turnir Ajdee

Komentari