26/07/16 - 18:53h

OI: Neizvestan tandem Federer – Vavrinka!

 


Drugi reket Švajcarske Stanislas Vavrinka izjavio je kako nije siguran da će nastupiti u dublu sa Rodžerom Federerom na predstojećim Olimpijskim Igrama u Rio de Žaneiru.

Stanislas Vavrinka

Stanislas Vavrinka

Iako je njihov tandem na zvaničnom spisku ITF-a za Olimpijske Igre, peti teniser sveta je na pres konferenciji u Torontu rekao da još uvek nije siguran da će nastupiti sa Federerom i istakao da će odluku doneti u poslednjem trenutku. Vavrinka je napomenuo da teniserima nije olakšan težak raspored na turu uprkos činjenici da je Olimpijska godina.

Kod mene nema posebnih priprema za Olimpijske Igre. U tenisu nikada nemate odmor. Stalno imate velike turnire, nebitno da li su u pitanju Mastersi, grend slemovi ili završni ATP turnir. Važni datumi i mečevi postaju rutina, zamarajuća rutina. Za druge sportiste, Olimpijske Igre su nešto specijano, neki se za njih pripremaju nedeljama ranije, a neki čak i ceo Olimpijski ciklus, četiri godine. Ne kažem da teniserima OI nisu važne, ali čim se one završe, odmah moramo okrenuti list i posvetiti se važnim takmičenjima koja slede odmah. Evo sada, imamo Toronto pre Rija. Ipak, svou zlatnu medalju koju sam osvojio u dublu ne boh menjao ni za šta na svetu. Nosim sjajne uspomene sa svih Olimpijskih Igara – zaključio je Vavrnika.

 

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Olimpijske igre, Rio de Žaneiro 2016, Stanislas Vavrinka, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.