20/04/19 - 21:16h

“Odigrao sam jedan od najgorih mečeva na šljaci u poslednjih 14 godina”

 

Španac Rafael Nadal je nakon poraza u polufinalu Mastersa u Monte Karlu rekao da mu tokom meča ništa nije išlo kako bi trebalo, ali da sa time mora da se pomiri.


Nadala je u Monte Karlu savladao Italijan Fabio Fonjini sa 6:4, 6:2.

– Jasno je sve. Odigrao sam veoma loš meč protiv dobrog igrača. U takvoj situaciji moraš da izgubiš. Tako je bilo danas. Imao sam težak dan i teškog protivnika. Došao sam na ovaj turnir iz teškog perioda, nakon povreda i mentalno mi nije bilo lako da se nosim sa svime. Bio je ovo jedan od onih dana kada sve ide naopako. Mislim da sam odigrao jedan od najgorih mečeva na šljaci u poslednjih 14 godina. Kada se nešto tako dogodi jednostavno morate da izgubite. Danas sam zaslužio da izgubim jer sam igrao protiv boljeg od sebe. – rekao je Španac.

Na pitanje da li je pred prvi Masters na šljaci imao velika očekivanja, Rafa je kazao:

– Uvek očekujem najbolje. Ali takođe morate da budete spremni da prihvatite negativne stvari, a danas je jedan takav dan. To je sve. Izgubljena prilika, veoma bitna prilika za mene. Zbog toga sam tužan svakako, ali iako je finale bila dobra prilika da na najbolji način počnem sezonu na šljaci, ipak moram da se pomirim sa lošim danom. Teško je to objasniti na bilo kakav drugi način. Možemo da pričamo o tehnici ili o taktici, ali ovo je jednostavno bio dan kada nije išlo kako treba.

U drugom setu Fonjini je vodio sa 5:0, a na pitanje o čemu je u tim momentima razmišljao, Nadal je odgovorio:

– Pokušavao sam do tada. Pokušavao sam na 3:0, pokušao sam i na 4:0, ali kada smo došli do 5:0 i 0:30 znao sam da je gotovo. Bio sam srećan što sam osvojio dva gema i izbegao gori rezultat, ali finalni rezultat je isti, ne pravi broj gemova veliku razliku. Mislio sam samo o tome kako sam igrao loše i trudio se da razumem šta se dešava.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Masters, Masters u Monte Karlu, Rafael Nadal, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.