02/10/15 - 12:30h

Odigrala je najviše mečeva na WTA turu: Da li ste nekada čuli za nju?

 

Da li ste nekada čuli za Tamarin Tanasugarn? Ako niste, trebalo bi da čujete. U eri sestara Vilijams, Marije Šarapove, i ostalih teniserki koje su godinama u vrhu, ova Tajlanđanka izdvaja se na jedan poseban način. Ona je u dosadašnjoj karijeri odigrala 999 WTA mečeva, i prva je na listi aktivnih teniserki po broju odigranih mečeva.

Tamarin Tanasugarn

Tamarin Tanasugarn

Ova Tajlanđanka započela je profesionalnu karijeru 1994. godine i od tada je odigrala 999 WTA mečeva. Prva je po broju odigranih susreta na WTA turu, što se tiče aktivnih teniserki, a sedma na listi igračica svih vremena.

Tamarin je osvojila četiri WTA titule u singlu i osam u dublu, a od 999 mečeva slavila je u 563. I na listi aktivnih teniserki sa najviše pobeda zauzima visoku šestu poziciju. Ispred nje su samo velika imena poput Frančeske Skjavone, Jelene Janković, Marije Šarapove i sestara Vilijams.

2002. godine Tajlanđanka je bila 19. na WTA listi, što je njen najbolji plasman, a sada zauzima 344. poziciju. Ova 38-godišnjakinja trenutno igra ITF turnire, a nadamo se da će joj se pružiti prilika da odigra i svoj hiljaditi WTA meč.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Tamarin Tanasugarn, Teniserke, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.