15/04/13 - 17:50h

Novaku još jedna nagrada za humanitarni rad!

 

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković, dobio je juče nagradu od 10.000 evra u okviru ATP ACES for Charity programa za humanitarni rad Fondacije Novak Đoković.

Delani i Djokovic

Delani i Djokovic

Nagrade se dodeljuju od strane ATP-a na godišnjem nivou kao podrška igračima i njihovim Fondacijama, a Novaku je uručio generalni direktor ATP-a za Evropu, Loran Delani.
Fondacija Novak Đoković promoviše važnost ranog razvoja dece i predškolskog obrazovanja, omogućavaju mališanima iz ugroženih sredina, posebno u Srbiji, da se igraju, rastu i razvijaju u kreativnom i bezbednom okruženju. ATP ACES for Charity program će ovom donacijom pomoći Fondaciji u otvaranju i renoviranju vrtića i prostora u kojima deca mogu da se igraju zajedno i da uče kroz pažljivo kreirane programe.
Na čelu ove Fondacije nalazi se devojka našeg tenisera, Jelena Ristić, koja je nedavno posećivala vrtiće u Srbiji u okviru projekta „Školice života – zajedno za budućnost”. Postignut je dogovor o izgradnji Školica života u Ljigu, Kniću, Raškoj i Kraljevu.

Ove tri opštine i grad Kraljevo izabrani su zbog toga što se nalaze na listi najugroženijih. Naš zadatak je da zajedno omogućimo deci, pre svega iz seoskih sredina, da dobiju prostor gde će moći da se igraju, druže i pohađaju kvalitetne programe. Mnogo dece danas nema tu priliku i mi smo ohrabreni jer su predstavnici lokalne samouprave raspoloženi da zajedno pokrenemo Školice zivota – rekla je Jelena Ristić tom prilikom.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.