04/03/19 - 17:24h

“Novakova operacija je bila anegdotična, problem je bio u glavi, ne u laktu”

 

Nekada deveti teniser sveta, Mark Rose, rekao je da problem Novaka Đokovića pre godinu dana nije bio lakat, već glava.


Foto: Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

– Ne želim da umanjim značaj njegove povrede, ali ta operacija je bila prilično anegdotična. On je bio samo senka starog sebe iz drugih razloga. Đokovićev problem između juna 2016. i maja 2018. nije bio u njegovom laktu, već u njegovoj glavi. Postojalo je vreme gde kada on nije više želeo da radi, trenira i jede. – zaključio je Rose.

On je dodao da je za Novakov povratak najzaslužniji Marjan Vajda, kao i da nije tajna da je Vajda pristao da se vrati u tim jedino ako Pepe Imas ode.

– U tim trenucima novi treneri, Agasi i Štjepanek, nisu mogli mnogo toga da promene. Đoković može da se zahvali Vajdi, njegovom višegodišnjem treneru, sa kojim je ponovo počeo da radi u aprilu 2018. On poznaje Novaka bolje nego iko drugi i znao je kako da ga vrati na pobedničku stazu. Retko je da igrač celu karijeru provede sa trenerom sa kojim je počeo. Đoković je u jednom trenutku morao da proba sa nekim drugim, ali kada je završio sa tim iskustvom vratio se onome kojg najbolje poznaje. Marjan Vajda je dobar i opušten lik. Kada se on vratio znao je šta treba da uradi. Nije bila tajna da će se vratiti samo ako guru ode. On se vratio u Novakov tim, a Novak se vratio radu.

Rose smatra da se Novakova želja za igrom vratila tek nakon Rolan Garosa 2018. godine.

– Za mene, glavni momenat njegovog povratka je poraz od Čekinata na Rolan Garosu. Đoković je bio besan i neraspoložen tokom konferencije za medije i tada sam pomislio – evo je, vratila mu se ta vatra u očima.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.