12/01/16 - 16:50h

Novak želi promene u Dejvis kupu

 


Najbolji teniser planete želi promene u strukturi Dejvis kupa, zbog činjenice da su mnogi igrači sprečeni da redovno brane boje svoje zemlje.

Novak Djokovic

Novak Djokovic


Novi predsednik Međunarodne Teniske Federacije Dejvid Hagerti, predložio je da se polufinale i finale Dejvis kupa održe zajedno, na istoj lokaciji.

Novak Đoković je blagonaklono prokomentarisao taj predlog.

Drago mi je što makar razmatraju tu mogućnost. Nadam se da će se format promeniti. Ako pogledate poslednjih pet ili 10 godina, videćete da mnogi igrači nisu konstantno igrali za reprezentaciju zbog užasno napornog rasporeda – rekao je Đoković novinarima u Dohi prošle nedelje, i dodao – Znate, ne možete očekivati od igrača da igraju Dejvis kup ako je meč zakazan odmah posle Gren slem takmičenja.

Ipak, treba reći da je trenutni tajming takmičenja u Dejvis kup napravljen na predlog nekolicine vrhunskih igrača pre par godina.

Đoković je istakao želju da se nadmetanje odvija po sistemu četiri grupe po četiri nacionalna tima, iz kojih bi najbolji igrali fajnal for na neutralnom terenu.

Naravno da bi se mnoge federacije žalile na ovakav sistem – svestan je Đoković – Mnoge od njih glavni priliv novca dobijaju upravo iz Dejvis kup mečeva kod kuće. Ali, moguće je napraviti i drugačiju finansijsku strukturu, koji bi privukao više pažnji i iz kojeg bi i federacije mogle izvući dovoljnu finansijsku korist, tako što bi se novac delio ravnomerno. Svi bi bili zadovoljni – veruje Novak.

Srpski as je na kraju poentirao jednostavnim pitanjem.

Znate, ovo je jedino zvanično timsko nadmetanje u našem sportu. Zašto ne stvoriti nešto što bi bilo bolje za sve?

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Dejvis Kup, Novak Djoković, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.