15/11/15 - 10:57h

Novak vs Kei (video)

 


Srpski teniser Novak Đoković takmičenje na Završnom Masters turniru sezone počinje duelom sa Japancem, Keijem Nišikorijem. Njihov susuret igra se danas od 15h, a drektan prenos osmog međusobnog meča dvojice igrača možete da pratite na našem sajtu.

Novak vs Kei

Novak Đoković i Kei Nišikori do sada su se sastali sedam puta, a u pobedama Srbin trenutno vodi sa 5:2! U ovom tekstu ćemo se prisetiti kako su izgledali njihovi međusobni dueli, a treba napomenuti da su ovi teniseri najčešće igrali na tvrdoj podlozi i u polufinalima, a danas u Londonu će samo podloga biti ista.

Prvi zvanični meč Srbin i Japanac odigrali su 2010. godine na Otvorenom prvenstvu Francuske, a tada je naš igrač poprilično lako slavio sa 6:1, 6:4, 6:4. Međutim, već u sledećem njihovom međusobnom duelu i prvom polufinalnom od čak pet, Kei je pokazao da može biti teniser iz samo svetskog teniskog vrha. Godine 2011, naravno u polufinalu turnira u Bazelu Japanac je slavio sa 2:1, i to nakon preokreta -- 2:6, 7:6 (7:4), 6:0 i tako napravio veliko iznenađenje.

Nakon ovog duela u Švajcarskoj dugo se Nole i Kei nisu sastajali, a onda je došla 2014. godina u kojoj je trebalo da igraju četiri puta, ali su odigrana tri susureta. Prvi te godine nije odigran, jer je Japanac predao meč u Majamiju, zbog povrede. Sledeći njihov međusobni duel je možda i najbolji susuret Keija Nišikorija u karijeri. Teniser iz Japana je na prošlogodišnjem US Openu odigrao sjajno, došao je do polufinala, a onda je iznenadio svet i uspeo da eliminiše Novaka Đokovića. Kei je nakon skoro tri sata velike brobe uspeo da pobedi Novaka sa 6:4, 1:6, 7:6 (7:4), 6:3 i plasira se u veliko finale, koje je ipak izgubio. Od tada u 2014. godini odigrana su još dva meča, a Novak je prvo slavio na poslednjem Masters 1000 turniru sezone u Parizu -- 6:2, 6:3, da bi potom bio bolji i na takmičenju na kojem će se danas sastati, naravno u polufinalu, kada je bilo 6:1, 3:6, 6:0.

Poslednji međusobni duel teniser iz Srbije i njegov kolega iz Japana odigrali su ove sezone, na šljaci u Rimu, a ponovo je Kei uspeo da Novaku oduzme set, mada je naš tensier slavio sa 6:3, 3:6, 6:1.

Interesantno, samo prvi i poslednji, do današnjeg, mečevi Novaka i Keija nisu bili u polufinalu nekog turnira, što je zaista zanimljiv podatak.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   ATP, Kei Nisikori, Masters, Masters u Londonu, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.