14/10/14 - 10:30h

Novak: Trenutno mi je u glavi samo to kako ću postati otac, planovi posle toga

 

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je da mu je trenutno u glavi samo činjenica da će uskoro postati otac, a detaljne planove za nastavak sezone napraviće nakon toga.

Novak Djokovic

Novak Djokovic

Prema prvobitnom planu, Đoković je do kraja sezone trebalo da igra na Mastersu u Parizu i završnom turniru u Londonu, ali zbog porođaja supruge Jelene postoji mogućnost da ne zaigra u glavnom gradu Francuske.

Trenutno mi je u glavi samo to kako ću postati otac. Posle toga ću napraviti jasan i precizan plan turnira i ciljeva do kraja godine. Želim da okončam sezonu kao prvi, tu nema tajne. – rekao je Novak.

Novak se osvrnuo i na komentare da to što je Marjan Vajda glavni trener na jednom takmičenju, a Boris Beker na drugom, možda nije idealan recept.

Marjan i Boris komuniciraju svakog dana. Na primer, dok je Vajda bio sa mnom u Pekingu, stalno je pričao telefonom sa Bekerom. Isti princip, ali u obrnutom smeru, važio je u Šangaju. To je važno zbog pravilnog pristupa treninzima, mečevima, pripremi onog što me čeka. Moja igra je tu, manje ili više. Nema neke posebne promene. Kada je Boris dolazio u tim početkom godine, cilj mu nije bio da odmah počne da menja moje udarce. Pre je radio na tom mentalnom pristupu, dajući mi podršku, koristeći svoje bogato iskustvo. Zna kako je biti na velikoj sceni, osvajati slemove, i kako izgleda suočavati se sa najvećim rivalima u važnim mečevima. Na tim detaljima nastavljamo da radimo. Prilagođavanje tih sitnica je proces. Svi smo na istom zadatku u timu. – kaže Đoković.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.