05/09/15 - 14:12h

Novak, treći dan: malo više znoja za novi potop protivnika (blog)

 


U 11. meču po redu protiv Italijana Andreasa Sepija, Đoković je došao do isto toliko pobeda. Njihov poslednji meč prikazao nam je ono što smo navikli da gledamo od njih dvojice. Sepi dobar, ali nedovoljno za iznenađenje. Novak oprezan, motivisan i fokusiran na pobedu. Čini mi se da je naš teniser držao konce igre u svojim rukama tokom čitavog meča. Verovatno ćemo se složiti da je ovo bila najveća prepreka u dosadašnjem US Openu. Ipak se prolilo malo više znoja, a verovatno i koji metar više pretrčao.

Novak Djokovic i Andreas Sepi

Novak Djokovic i Andreas Sepi

Novak je nastavio da igra najzapaženiju ulogu u Njujorku ove godine. Kako stvari stoje, tako će biti do kraja turnira. Pobediti Sepija spremnog na iznenađenja na velikoj sceni na relativno lagan način, pored tolikog otpora je nešto što Novak demonstrira već prilično dugo. Novak je na ovom meču još jednom pokazao kako oni vrhunski igrači u egal partiji uvek izvuku tanji kraj. Sepi nije bio uopšte loš, ali je boljom realizacijom brejk lopti Novak zgrabio prilike koje su mu se ukazale i time izbegao neprijatno produžavanje ovog meča.

Potapajući Sepijev brod Novak nastavlja da održava perfektan dosije koji ima na US Openu 2015. Iako je na konferenciji za novinare rekao da nije preterano zadovoljan igrom i da u njoj ima prostora za napredak, naš teniski maestro još nije izgubio nijedan set tamo. Novak u Njujorku odaje utisak čoveka koji je tu došao da odradi nekoliko javnih treninga.

Novak je po prvi put doživeo brejk na turniru, ali to mu nije smetalo da pored Sepijevog imena zadrži nulu u međusobnim duelima. Pobedom nad Italijanom Novak je došao do 203. pobede na gren slem turnirima i po tome se izjednačio sa Pitom Samprasom na šestom mestu večne liste. Od aktivnih igrača jedino Federer ima više pobeda, ali kako se Novak nameračio, to možda ne bude još dugo tako.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Novak Djoković, US Open


Komentari: 1

 
svibravo September 6, 2015 Odgovori

SRECNO NOLE

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.