02/03/16 - 15:47h

Novak ponovo kandidat za sportistu godine!

 

Zahvaljujući spektakularnim rezultatima u 2015. godini, Novak Đoković je nominovan za prestižnu “Laureus” nagradu za “Sportistu godine”.

Laureus - Novak 2015
Srpski teniser je prestižno priznanje osvajao 2012. i 2015. godine.

Najbolji teniser sveta je u konkurenciji da treći put u karijeri dobije značajno priznanje za najboljeg sportistu godine. U 2015, Đoković je osvojio 11 titula, uključujući tri Gren slema, šest Masters 1000 trofeja i završni Masters u Londonu, postavivši pri tom brojne rekorde.

O najboljoj sezoni u karijeri, i jednoj od najboljih ikada na ATP turu, Srbin je rekao:

Bila je to sjajna sezona sa mnogim uzbudljivim trenucima. Ako moram da izdvojim neke trofeje, to bili oni sa Vimbldona i Ju Es opena. Mislim da sam u 2015. bio najbliži savršenstvu. Ovakva godina me inspiriše da se i dalje borim, i da, nadam se, igram na ovom nivou i ubuduće.

Pored Novaka, u konkurenciji za najboljeg sportistu godine nalaze se Stef Kari (košarka), Leo Mesi (fudbal), Jusein Bolt (atletika), Luis Hamilton (formula 1) i Džordan Spit (golf).

Beli sport ima svog kandidata i u ženskoj konkurenciji. Serena Vilijams je nominovana zajedno sa Anom Feninger (skijanje), Karli Lojd (fudbal), Kejti Ledecki (plivanje), Šeli-En Frejzer-Prajs (atletika)i Ganzebe Dibalom (atletika).

Najčešći dobitnik ovog priznanja je Rodžer Federer (četiri puta).

Ceremonija svečane dodele nagrada održaće se u Berlinu, 18. aprila.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.