19/05/16 - 22:08h

Novak: Ponosan sam što sam Srbin

 


Prvi teniser sveta Novak Đoković rekao je u intervjuu za francuski Figaro da je ponosan što je Srbin i što deca u njemu vide uzora.

foto: Zimbio.com

foto: Zimbio.com

Đoković je govorio i o pritisku koji sa sobom nosi mesto broj jedan na ATP listi.

Prolazim kroz najlepše godine svoje karijere i zahvaljujući tome stalno osećam da sam favorit i da je na meni pritisak. Ipak, naučio sam da živim sa time, privilegija je biti u takvoj situaciji jer je to nagrada za sav trud koji sam uložio. Cenim taj pritisak.

Na pitanje novinara koliko mu znači što je ‚‚simbol nove Srbije”, Novak je odgovorio sledeće:

Čast mi je i privilegija da predstavljam svoju zemlju gde god da budem – teniser može da bude primer deci u Srbiji, ali i bilo gde drugo. Moja zemlja prošla je kroz mnoge teškoće u poslednje tri decenije i zaista cenim tu ulogu koju sport omogućuje, da se zemlja predstavlja na drugačiji način. Kroz sport mogu da pokažem karakter i snagu Srba, snagu koja nam je omogućila da prebrodimo teške periode rata i sankcija. Ponosan sam što sam Srbin i ponosan sam na to što me zemljaci vide kao uzora svojoj deci, trudim se da uvek imam to na umu jer to nosi i veliku odgovornost. Pokušavam da budem svestan da ono što radim na terenu i van njega ima uticaj.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Vesti


Komentari: 3

 
Zaga May 21, 2016 Odgovori

Srecno srbine u finali i trofej koji ti fali .srecan ti rodjendan sve.da ti se ostvari u zivotu❤

 
snežana May 23, 2016 Odgovori

srećan rođendan!!! za poklon ti šaljem želju da podigneš pehar !!! znam da ti to možeš!!!znam da ti to hoćeš!!!moja energija i enargija tvog naroda pomoće ti u tome!!!budi samo to što si!!!dobrota!!!

 
milka May 23, 2016 Odgovori

Ti si uzor celoj nasoj domovini svi smo ponosni na tebe izdrzi SRBINE

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.