03/09/15 - 13:18h

Novak: Pokušavam da unesem raznovrsnost u igri

 


Novak Đoković, nakon što se plasirao u narednu fazu takmičenja na US Openu, kaže kako je zadovoljan što se meč okončao u tri seta, bez previše potrošene energije i vremena. On je za svega sat i po pobedio austrijskog tenisera Andreasa Hajder-Maurera sa 6-4, 6-1, 6-2 u setovima.

Novak

“Sve u svemu, dobro je što nisam dugo ostao na terenu i što sam posao završio u tri seta”, rekao je Đoković započevši priču o prethodno odigranom meču.

Đoković je napravio osvrt kada su u pitanju rezultati koje je prethodnih godina postigao na ovom gren slem turniru: “Od 2007. sam u svakom polufinalu US Opena. Ovde mi uslovi pogoduju, osećam se dobro na terenu i igram dobar tenis i očigledno svake godine se trudim da dođem u poziciju da se borim za trofej. Ni ova godina se ne razlikuje po tome od prethodnih”.

Nole

Novak potvrđuje da on igra tenis najbolje sa osnovne linije, ali da se trudi da malo unese one elemente u igru po kojima je njegov sadašnji trener i veliki šampion Boris Beker bio prepoznatljiv: “Znate, svestan sam da je moja igra zasnovana na osnovnoj liniji, ali je Boris, koji je kao što znate višestruki osvajač gren slemova – dobio veliki broj mečeva na servis-volej igru, uz bacanja i sjajnu igru u meču, koji su mu postali zaštitni znak. On me ohrabruje i da ja što češće pokušavam isto, da krenem napred, da pokušam da koristim prilike koje mi se ukazuju na terenu. Očigledno, to nije moje “prirodno stanište”, kao što je slučaj kada je on u pitanju, ali se trudim. Želim da razvijem svoju igru i da svake nedelje igram sve bolje i bolje”, zaključio je Novak.

Novak

O svom narednom protivniku, Novak kaže: “Sepi je neko ko je dugi niz godina na turu. Poseduje veoma dobru igru sa osnovne linije, a ako mu omućite da se razmaše, može da odigra odlično. U to sam siguran, sposoban je da pogađa. Poseduje ogromno iskustvo, dugo je među 15-20 najboljih igrača sveta. Igrao je već na Artur Ešu, pa se neće naći zatečenim. Naravno, pokušaću sa određenom taktikom protiv njega, kako bih kontrolisao igru i postavio ritam koji meni odgovara”.

Jedno je sigurno, biće potrebna temeljna priprema za naredni meč, jer je Sepi opasan protivnik. Ali, Novak je svestan toga i daće sve od sebe. Verujemo u tebe Novače!

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Grend Slem, Novak Djoković, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.