12/02/19 - 14:26h

Novak otvorio vrtić: Sva deca treba da imaju jednake šanse

 

U projektu koji je finansirala Fondacija Novak Đoković, danas je otvoren vrtić u Mačvanskom Prnjavoru.


U selu koje se nalazi u blizini Šapca, na mestu nekadašnjeg Doma zdravlja, rekonstruisan je objekat za potrebe 150 dece u okviru predškolske ustanove “Naše dete”.

Na otvaranju, veliki broj dece je ovacijama dočekalo najboljeg teniser sveta koji se sa njima slikao i davao autograme.

– Biti dete je najlepša stvar, tada smo najhrabriji, najotvoreniji prema svetu, spremni da istražujemo, otkrivamo ljude i stvari. Pružanje jednakih šansi deci iz svih krajeva zemlje predsravlja apsolutni imperativ, nešto na šta ne smemo da zaboravimo. Uloga roditelja je Jelenu i mene dodatno okrenula brizi o najmladjima i zato nam je neizmerno drago što će mališani iz ovog mesta imati priliku da steknu prva poznanstva, ljubavi, simpatije, da uče, budu srećni. – rekao je Novak.

Fondacija je u ovaj projekat uložila 33 miliona dinara, a Jelena Đoković podsetila je da je u okviru nje otvoreno i renovirano 43 vrtića u Srbiji i da je cilj da ih u narednom periodu bude mnogo više.

Gradonačelnik Šapca, Nebojša Zelenović, zahvalio se na donaciji:

– Veliki dan za naš grad. Ponosni smo na činjenicu da u Šapcu nema liste čekanja za upis u vrtiće, a sada se možemo pohvaliti i jednim od najmodernijih objekata u Srbiji. Vrtić u Prnjavoru je značajan doprinos naše težnje da izjednačimo odrastanja i učenja u gradu i na selu.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.