31/05/19 - 10:00h

Novak: Najveći izazov u tenisu? Pobeda nad Rafom i Rodžerom

 


Najbolji teniser sveta je u Parizu pričao o svom rivalstvu sa Rafaelom Nadalom.


Nakon Novakove rutinske pobede u drugom kolu Rolan Garosa, jedan novinar rekao je da su on i Rafa možda najbolji teniseri u istoriji.

– Shvatam to kao kompliment, čast mi je što sam deo jednog od najvećih rivalstava u sportu. Nas dvojica smo se sretali možda više nego bilo koja druga dvojica igrača u istoriji. I to traje. Ja sam igrač kakav sam danas zahvaljujući njemu, zbog našeg rivastva i jer me uvek tereo da napredujem. Mislim da je tako i u njegovom slučaju. – kazao je Đoković i dodao:

– Naš stil igre se bazira na osnovnoj liniji. Obojica smo fizički spremni, vrlo profesionalni i uvek se trudimo da unapredimo različite vrste udaraca i samo igru generalno. Mislim da sam zbog našeg rivalstva i sreće da sam u poslednjih deset godina u vrhu muškog tenisa, toliko godina među trojicom najboljih na svetu, uz Rodžera naravno.

Srpski tenser je do sada osvojio 74 titula, dok je Španac 81. put slavo u finalima. Što se samo grend slemova tiče, Novak ima 15 trofeja, za dva manje od Rafe.

– Njegovi rezultati i sve što radi, posebno na ovoj podlozi, stvaraju mi dodatni pritisak da moram da ga pratim. Mislim da smo često vukli jedan drugog, jer zbog tog rivalstva tu je uvek nova motivacija, inspiracija da se bude bolji od najvećeg rivala. To je bila jedna od mojih najvećih motivacija, da pobedim Rafu ili Rodžera, na najvećim turnirima. To je najveći izazov koji postoji u tenisu za mene.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Novak Djoković, Rafael Nadal, Rafael Nadal, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.