07/05/19 - 19:11h

Novak: Marko menja Vajdu

 

Najbolji teniser sveta Novak Đoković u Madridu igra bez prvog trenera Marjana Vajde, a menja ga njegov brat Marko.


Source: Getty Images Europe

Kako Vajda zbog porodičnih obaveza ne može da putuje sa Novakom tokom čitave godine, najbolji teniser sveta je odlučio da ulogu drugog trenera preuzme njegov mlađi brat Marko.

– Drago mi je što je član porodice sa mnom. Pogotovo jer je reč o mom bratu, kojeg mnogo volim. Počeo je da radi kao trener u Marbelji. Marjan ima porodicu i njemu nije lako da putuje stalno. Moram da imam nekog drugog, pa sam shvatio da bi najbolje bilo da to bude moj brat. Znamo se vrlo dobro, Marko je i ranije trenirao sa mnom, igrali smo i dubl. – rekao je Novak medijima nakon što se plasirao u osminu finala na Mastersu u Madridu.

Nezaobilazna tema bila je i priča o Savetu igrača i javnom pismu koje je Stan Vavrinka objavio povodom slučaja Džastina Gimelstoba.

– Trenirali smo, a onda smo razgovarali o situaciji u tenisu. S jedne strane dopada mi se što želi da bude uključen, da izrazi svoje mišljenje. To podstičem kod svakog igrača. Svi moraju da budu informisani, da razumeju kakva je situacija jer svako može da doprinese. S druge strane, ne sviđa mi se što je odlučio da prvo javno govori o tome. Trebalo je prvo da razgovara sa momcima iz Saveta. Rekao sam mu to, kao i da razumem njegov stav. Sten i ja smo uvek iskreni jedan prema drugom, možemo jedan drugome da kažemo sve. Zbog toga smo uvek bili dobri prijatelji, iako smo na terenu uvek bili veliki rivali.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Marko Djoković, Masters, Masters u Madridu, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.