05/09/15 - 10:48h

Novak korak bliže trofeju na US Openu (Analiza)

 


Znali smo da neće biti lako ovaj put, ali je ipak Novak Đoković izdržao u vrlo važnom meču gde mu je protivnik bio italijanski teniser Andreas Sepi. Njih dvojica su imali teških mečeva, onih koji su rešavani sa 3-2, ali sada su ipak bila potrebna samo 3 seta za srpsku pobedu. Na semaforu je pisalo 6-3, 7-5, 7-5.

Novak

Novak zasad nije izgubio nijedan set u okviru prvih nekoliko mečeva koje je odigrao, uvek je uspešno izlazio na kraj sa protivnicima. Ovaj meč je bio daleko od njegovog najboljeg izdanja, ali je šampion umeo da se nosi sa pritiskom.

Prvi set

Problem se za Novaka nazirao već u trećem gemu, kada je izgubio gem na svoj servis. Na njegovu sreću, nije dug potrajalo, jer je već u narednom gemu napravio ribrejk i zvukao se iz opasnosti. Sve do osmog gema u nastavku nije bilo brejka. A onda je Sepi zahvaljujući greškama koje je pravio doveo sebe u poziciju da mora da se bori za ostanak u setu. Novak je imao 5-3 na svojoj strani i servirao je za set. Trinaest individualnih poena se odigralo u tom osmom gemu. Tek treću brejk loptu iskoristio je Novak i onda priveo set kraju.

Novak

Drugi set

Prvi set je barem rezultatski bio manje naporan u odnosu na naredna dva. Iako je Sepi poveo sa 1-0 u drugom setu, bio je to izuzetno neprijatan gem, borba da protivnik ne bi uspeo da dođe do brejka. Brejk se nije desio tu, niti u nastavku, sve do jedanaestog gema. Nije bilo lako u nastavku sve do prilike za brejk jer su obojica tenisera igrali prilično sigurnu igru, servirali korektno, odolevali zadatku. Znalo se da ko prvi napravi bilo kakvu grešku, ugroziće rezultat i dovešće se u nezgodnu poziciju. Taj jedanaesti gem takođe se odužio. Opet treća sreća za Novaka koji koristi brejk loptu, a onda servira za set i ostvaruje značajnih 2-0 u setovima.

Nole

Treći set

U trećem setu bilo je dužih i napornih gemova. Novak je servirao dobro, kao i Italijan. Srbin je napravio brejk na startu, u trećem gemu. Tri brejk šanse imao je Sepi u narednom gemu koje je prokockao. Novak je to umeo da kazni. Mirno se igralo do sedmog gema, a onda su usledili problemi za Sepija. Novak je imao 2 brejk šanse. Na sreću Italijana, ovaj put nije uspeo da ih realizuje. U desetom gemu Sepi pravi ribrejk. Vraća se rezultat na 5-5. Novaku se ipak nije dužilo, i već u narednom gemu, ponovo je Novak dobro odigrao i stekao krucijalnu prednost. Nije dozvolio da se igra nastavi u taj brejku, već je uspešno okončao meč u svoju korist.

Težak meč, ali bilo je i težih situacija. Uspeo je Novak iako nije bilo lako. U narednom kolu sastaje se sa Robertom Bautistom Agutom, Špancem koji je pobedio Gofana.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Analiza, Grend Slem, Novak Djoković, Teniseri, US Open, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.