18/07/16 - 21:43h

Novak igra dubl u Torontu

 


Najbolji teniser sveta Novak Đoković takmičiće se i u dubl konkurenciji na Mastersu u Torontu. Igraće u paru sa Nenadom Zimonjićem, kako bi se što bolje pripremili za Olimpijske igre.

Novak Djokovic i Nenad Zimonjic

Novak Djokovic i Nenad Zimonjic

Novak je u dosadašnjoj karijeri odrigrao 96 dubl mečeva, a odnos pobeda i poraza mu je 41 – 55. Pre šest godina, 2010., osvojio je i trofej u ovoj konkurenciji. Bilo je to u Kvinsu, a partner mu je bio nekada peti dubl teniser sveta Džonatan Erlih.

Dubl je na kanadskom Mastersu igrao čak šest puta. 2007. je sa Zimonjićem stigao do drugog kola, dve godine kasnije su on i Dušan Vemić ispali u prvoj rundi, a isto mu se dogodilo i 2010. u paru sa Rafaelom Nadalom. 2011. godine je igrao sa Jankom Tipsarevićem i ispali su u drugom kolu, a nakon tri godine ostvario je isti rezultat igrajući sa Stanom Vavrinkom.

Najbolji dubl rezultat na ovom turniru imao je prošle godine. On i Janko Tipsarević stigli su do polufinala, gde su bolji od njih bili Daniel Nestor i Eduardo Rožer-Vaslan.

Naši teniseri nisu jedini koji se u Torontu pripremaju za Olimpijske igre. Česi Radek Štepanek i Tomaš Berdih će takođe nastupati zajedno, kao i Kanađani Daniel Nestor i Vasek Pospišil.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Masters u Torontu, Nenad Zimonjić, Novak Djoković, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.