03/09/15 - 13:20h

Novak, drugi dan: copy-paste pa u treće kolo (blog)

 


Novak Đoković kao da se uželeo tenisa. Ovakav zaključak temelji se na činjenici da je najbolji teniser sveta kroz prva dva kola US Opena protrčao kao Jusein Bolt kroz finiš liniju. Nikada nije bilo lako igrati protv najboljeg na svetu, ali da to može biti toliko teško i emotivno poražavajuće najbolje su se uverili protivnici našeg tenisera na startu ovogodišnjeg US Opena. Igra prvog reketa sveta odavno nije bila efikasnija, a mečevi u prva dva kola rezultatski neizvesniji.

US Open je bio i ostao prekretnica za Novaka

Novak Djokovic

Kada Novak pobedi, to nas svakako raduje. Kada to uradi ekspresno, onda su tu dodatni razlozi za zadovoljstvo. Zanimljivo je da Novak ove godine nema većih problema sa “privikavanjem” na protivnike na startu jednog gren slema, što je čest slučaj. Odavno već naviknut na američki beton, Novak više ne bira protiv koga igra. Bez obzira ko stajao s druge strane mreže, njemu je izgleda svejedno. Novak kao da je rešio da po meču troši nešto preko jednog sata i toga se striktno drži. Zbog toga su ova dva meča nekako slična.

Maurer je uspeo da uzme koji gem više, ali čisto da “zagolica” semafor na velelepnom teniskom stadionu. Bez teoretske šanse da Đokoviću uzme servis, Austrijanac je na vreme shvatio da je i on ovde samo potrošna “roba” i da će na neko iznenađenje s njim u glavnoj ulozi morati još da sačeka.

Novak, s druge strane, nema razloga za brigu. Sa ovakvom igrom može se posvetiti svakom narednom meču bez tenzije, što je sjajno s obzirom na istorijat njegovih pojavljivanja na US Openu, gde je često stizao do same završnice, ali mu je pehar opet izmicao. Ove godine krenuo je odlučno u nameri da još jednom pokori Njujork. Na dobrom je putu…

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Novak Djoković, US Open, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.