23/03/15 - 00:39h

Novak Đoković četvrti put šampion Indijan Velsa!!

 

Srpski teniser Novak Đoković osvojio je titulu na Mastersu u Indijan Velsu! Novaku je ovo četvrti trofej na ovom turniru, a u finalu je sa 2:1 eliminisao Švajcarca Rodžera Federera.

N. Đoković666
R. Federer372
Novak Djokovic

Novak Djokovic

Prvi set trajao je nešto više od pola sata, a Đoković je u njemu izgubio samo četiri poena na svoj servis! Prvi brejk napravio je u šestom gemu za vođstvo od 4:2, a nakon što je uspeo da ga sačuva do kraja seta, slavio je sa 6:3.

U ranoj fazi drugog seta oduzeo je Švajcarcu servis za vođstvo od 2:1, a zatim se suočio sa dve brejk lopte Federera koje je spasio. Nastavio je Đoković u sjajnom ritmu, ali Federer ga prekida brejkom za 4:4. Odličnim servis gemom Švajcarac prelazi u vođstvo (5:4), a obojica kasnije sigurno čuvaju svoje servis gemove i meč odlazi u taj-brejk. Novak je pravio neverovatne greške, dva puta za redom je servis greškama poklanjao Rodžeru poene, i na kraju ovaj deo meča pripao je Švajcarcu – 7:6.

Treći set Đoković je počeo na odličan način – sigurnim servis gemom, a zatim brejkom za vođstvo od 2:0. Treći gem trajao je više od 10 minuta, odigrano je 15 poena, a posle pet izjednačenja i isto toliko brejk lopti, Federer je oduzeo Đokoviću servis i smanjio njegovo vođstvo na 2:1. Rodžer kao da je hteo da se oduži Novaku za poklonjene poene u završnici drugog seta, pa greškama dovodi Novaka do brejk lopte koju srpski as koristi za vođstvo od 4:2! Lako dobija svoj servis gem i dolazi do velikih 5:2, a zatim još jednom oduzima servis Švajcarca – 6:2! Bravo, Nole!

Novak je ovako došao do četvrte titule na Mastersu u Indijan Velsu, i tako izjednačio rekord koji je držao upravo Rodžer Federer – njih dvojica su teniseri sa najvećim brojem trofeja na ovom turniru.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Masters, Masters u Indijan Vels, Novak Djoković, Rodžer Federer, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.