03/03/16 - 17:17h

Novak: Čast je bit među kandidatima za “Laureus”

 


Novak Đoković po završetku žreba govorio o protivnicima, ali i kandidaturi za nagradu “Sportiste godine”.

Foto: Srdjan Stevanovic

Foto: Srdjan Stevanovic

Novak Đoković i Viktor Troicki igraće singl za Srbiju u duelu protiv Kazahstana, a suprotstaviće im se Aleksander Nedovjesovim i Mihailom Kukuškinom. Sa prvim, Novak nije igrao do sada što ga tera na dozu opreza.

Znam Nedovjesova još iz juniorskih dana, ali nismo se dugo videli. Gledao sam ga nekoliko puta, ali oprezan sam jer nikada nisam igrao protiv njega“, rekao je Novak.

Sa Kukuškinom, Novak se do sada sastajao samo jednom. Na turniru u Šangaju 2014. sa 2:1 u setovima slavio je Novak Đoković.

Prvi reket Srbije kaže da je naš tim motivisan pred susret sa Kazahstanom, ali ističe da je žreb Dejvis kupa u nezgodno vreme jer se naredna tri kola igraju posle završetka gren slem turnira.

Osvajali smo Dejvis kup, igrali finale i mislim da kod nas postoji sklad da igramo za zemlju i jedni za druge. Sad moramo da premostimo prvu prepreku, a raspored nam ne ide na ruku, posebno igračima koji igraju završnice turnira.

Novak Đoković je ponovo nominovan za nagradu “Laureus” za “Sportistu godine”. Ističe da mu je velika čast biti među kandidatima pored imena kakva su Bolt, Mesi, Hamilton i druti.

Počastvovan sam da se nalazim među kandidatima nagrade koju sam dva puta osvajao. Te dve nagrade su možda i najznačajnije na individualnom planu. Značilo bi mi da je još jednom osvojim Laureus, što bi bila kruna svega što uradio u 2015. godini.

Pročitajte još:

(Tenis Uživo, M. Petković)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.