26/08/15 - 16:38h

Noletovo veliko srce pomaže siromašnim predškolcima

 

Novak: veliko srce spremno svima da pomogne

Novak: veliko srce spremno svima da pomogne

Iako je pretrpeo dva poraza u poslednja dva finalna meča, Novak Đoković ne dozvoljava da mu turbulencije u profesionalnoj karijeri nijednog momenta ne poremte planove kada je humanitarni rad u pitanju. I pored zgusnutog rasporeda pred US Open, prvi teniser sveta u ime sopstvene fondacije, a u saradnji sa Svetskom bankom, potpisaće u Njujorku sporazum o razumevanju kojim je predviđeno da se nastavi sa ulaganjem sredstava za poboljšanje uslova života siromašne predškolske dece u Srbiji.

Pomoć najmlađima nikada nije dolazila u pitanje

Pomoć najmlađima nikada nije dolazila u pitanje

Najbolji teniser sveta dobar deo svog života i karijere posvetio je upravo poboljšanju uslova u kojima najmlađi stanovnici Srbije provode detinjstvo. Setimo se samo kako je Đoković svaku moguću priliku koristio da poseti sve institucije koje se staraju o deci i svakom takvom prilikom uručivao im pomoć. Ipak, ono što je najvažnije je da Novak, zajedno sa njegovom fondacijom, radi sistematski na rešavanju problema sa kojima se deca u Srbiji susreću.

Cilj saradnje između Fondacije Novak Đoković i Svetske banke je da deci iz ugroženih zajednica omogući pristup kvalitetnim programima ranog razvoja, kao načinu promovisanja tolerantnog, mirnog i prosperitetnog društva. Zajednički nastup Novakove fondacije i Svetske banke trebalo bi da motiviše i druge međunarodne institucije i sponzore da se uključe u program podrške predškolskoj deci. Zvanični podaci upozoravaju da manje od 10% siromašne dece predškolskog uzrasta u Srbiji ima pristup ovom nivou obrazovanja.

Novače, hvala ti još jednom za sve ovo!

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Humanitarna akcija, Novak Djoković, US Open, Vesti


Komentari: 2

 
Milenko August 26, 2015 Odgovori

Srce,postenje,humanost se ne kupuje, ono se radja.Bravo Nole

 
Maki September 4, 2015 Odgovori

Veliki sportista koji ima srce vece od rusije

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.