26/08/15 - 16:38h

Noletovo veliko srce pomaže siromašnim predškolcima

 


Novak: veliko srce spremno svima da pomogne

Novak: veliko srce spremno svima da pomogne

Iako je pretrpeo dva poraza u poslednja dva finalna meča, Novak Đoković ne dozvoljava da mu turbulencije u profesionalnoj karijeri nijednog momenta ne poremte planove kada je humanitarni rad u pitanju. I pored zgusnutog rasporeda pred US Open, prvi teniser sveta u ime sopstvene fondacije, a u saradnji sa Svetskom bankom, potpisaće u Njujorku sporazum o razumevanju kojim je predviđeno da se nastavi sa ulaganjem sredstava za poboljšanje uslova života siromašne predškolske dece u Srbiji.

Pomoć najmlađima nikada nije dolazila u pitanje

Pomoć najmlađima nikada nije dolazila u pitanje

Najbolji teniser sveta dobar deo svog života i karijere posvetio je upravo poboljšanju uslova u kojima najmlađi stanovnici Srbije provode detinjstvo. Setimo se samo kako je Đoković svaku moguću priliku koristio da poseti sve institucije koje se staraju o deci i svakom takvom prilikom uručivao im pomoć. Ipak, ono što je najvažnije je da Novak, zajedno sa njegovom fondacijom, radi sistematski na rešavanju problema sa kojima se deca u Srbiji susreću.

Cilj saradnje između Fondacije Novak Đoković i Svetske banke je da deci iz ugroženih zajednica omogući pristup kvalitetnim programima ranog razvoja, kao načinu promovisanja tolerantnog, mirnog i prosperitetnog društva. Zajednički nastup Novakove fondacije i Svetske banke trebalo bi da motiviše i druge međunarodne institucije i sponzore da se uključe u program podrške predškolskoj deci. Zvanični podaci upozoravaju da manje od 10% siromašne dece predškolskog uzrasta u Srbiji ima pristup ovom nivou obrazovanja.

Novače, hvala ti još jednom za sve ovo!

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Humanitarna akcija, Novak Djoković, US Open, Vesti


Komentari: 2

 
Milenko August 26, 2015 Odgovori

Srce,postenje,humanost se ne kupuje, ono se radja.Bravo Nole

 
Maki September 4, 2015 Odgovori

Veliki sportista koji ima srce vece od rusije

Komentari