31/08/15 - 21:02h

Noletov prijatelj izbacio prošlogodišnjeg finalistu

 


Ne samo da je pobedio daleko bolje rangiranog igrača od sebe i da je to tek prva pobeda protiv top 5 igrača, već je mladi francuski teniser Benoa Per uradio ono što nikome nije pošlo za rukom 24 godine. Trebalo je dosta odvažnosti, znanja i vere u sebe da se već u prvom kolu izbaci prošlogodišnji finalista. Poslednji put tako veliki igrač koji je pognute glave morao da napusti US Open već u prvom kolu bio je Andre Agasi 1991. godine! Per je bio bolji od Nišikorija rezultatom 3:2, po setovima 6:4 3:6 4:6 7:6 6:4.

Noletov prijatelj izbacio proslogodisnjeg finalistu 1

Da pobeda bude još slađa po Pera, ovaj tensier je spasao dve meč lopte koje je Kei Nišikori imao. Iako je Per na US Open došao nakon poraza u prvoj rundi Vinston Salema, to ovde nije imalo mnogo uticaja na ishod meča. Trenutno 41. igrač na ATP listi nije dozvolio Japancu da nastavi tamo gde je stao prošle godine.

Kako se ova stvar ne bi ticala samo pobednika, trebalo bi da se osvrnemo na nedavni meč između Pera i Đokovića koji je obilovao spektakularnim potezima koji su publici ozbiljno zagrejali dlanove. Kroz medije se ovih dana moglo pročitati da su Per i Đoković u dobrim odnosima, da se druže na turnirima i da Per pomaže Novaku oko učenja francuskog jezika. Izgleda da mu se Novak revanširao sjajnim savetima i možda po kojim trikom kako pobediti jednog od najboljih tenisera u ovom trenutku.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Benoa Per, Kei Nisikori, Novak Djoković, US Open, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.